Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών LOPEC 2023

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Μόναχο. Ποιοι φορείς εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Δυναμική η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών LOPEC 2023

Υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης είχε για ακόμη μια χρονιά η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Κλαδική Έκθεση Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, LOPEC 2023, που διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, τον οποίο στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, στη LOPEC 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου στο Μόναχο, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-Α, το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την ελληνική εταιρία Organic Electronic Technologies (OET), που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία δύο εμβληματικά ευρωπαϊκά έργα.

Ειδικότερα, ο συντονιστής και Πρόεδρος του HOPE-A, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης,(φωτ.) αναφέρθηκε:

  • Στο Flex2Energy, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια για πρώτη φορά μονάδα μαζικής παραγωγής εκτυπωμένων ημιδιάφανων ηλεκτρονικών.
  • Στο Διεθνές Κέντρο Αριστείας Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοτεχνολογίας (Centre of Excellence for Organic, Printed Electronics & Nanotechnologies) COPE-Nano, το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να εξελίξει το διεθνώς αναγνωρισμένο Εργαστήριο LTFN σε ένα αυτόνομο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Συνέδριο, το οποίο λειτουργεί ως πλατφόρμα για την έρευνα, τη γνώση και τις λύσεις στον κλάδο των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.

Όλες οι προτάσεις εξετάστηκαν από διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ομιλητές από 22 χώρες.

Η επόμενη LOPEC θα ανοίξει τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, στις 6 - 7 Μαρτίου 2024 και το Συνέδριο θα λάβει χώρα 5 - 7 Μαρτίου 2024.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες αναφορικά με την LOPEC να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ.: 210 64 19 037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.lopec.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v