Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράνομη η φορολόγηση στις αποδοχές των ευρωβουλευτών, λέει το ΣτΕ

Η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία φορολογήθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές παραβιάζει το Σύνταγμα και για τον λόγο αυτό είναι παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη, τονίζει το ΣτΕ.

Παράνομη η φορολόγηση στις αποδοχές των ευρωβουλευτών, λέει το ΣτΕ

Παρανόμως κρατηθέντες είναι από το ελληνικό δημόσιο οι φόροι στις αποδοχές των Ελλήνων ευρωβουλευτών και πλέον οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει είτε να τους επιστρέψουν είτε να τους συμψηφίσουν.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι για να μπορεί να φορολογηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο η αποζημίωση-αποδοχές των Ελλήνων ευρωβουλευτών από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή ειδική νομοθετική ρύθμιση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και το ίδιο ισχύει και για εισφορά αλληλεγγύης.

Επομένως, η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) -που στηρίχθηκε σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους- με την οποία φορολογήθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές παραβιάζει το Σύνταγμα και για τον λόγο αυτό είναι παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη.

Κατά συνέπεια, τα ποσά με τα οποία φορολογήθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές έως τώρα πρέπει οι αρμόδιες φορολογικές αρχές ή να τα επιστρέψουν ή να τα συμψηφίσουν κατά τις επόμενες φορολογικές χρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v