Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία-πλαίσιο με 10 συμβούλους για να τρέξουν Ψηφιακές Δράσεις

Η Κοινωνία της Πληροφορίας κατακύρωσε συμφωνία συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 38 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο δράσεις που θα οδηγήσουν σε ψηφιακό άλμα.

Συμφωνία-πλαίσιο με 10 συμβούλους για να τρέξουν Ψηφιακές Δράσεις

Ένα ακόμα σημαντικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά συμφωνία πλαίσιο για τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη ψηφιακών δράσεων στην χώρα μας κατακυρώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το έργο τράβηξε τα βλέμματα σημαντικών οικονομικών φορέων που κατέθεσαν προσφορές προκειμένου να στηρίζουν τόσο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και την Κοινωνία της Πληροφορίας για την προώθηση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα την οδηγήσουν σε «ψηφιακό»… άλμα.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η διοίκηση της ΚτΠ έκανε αποδεκτές τις προσφορές των Εταιρειών/Ενώσεων Εταιρειών:

  1. «DELOITTE BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
  2. «PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ABK SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  3. «PLANET Α.Ε. Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών»
  4. «GRANT THORNTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»
  5. «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΙΝΙΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»
  6. «ΠΡΑΪΟΡΙΤΥ ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΚΟΝΣΑΛΤΑΝΤΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - «INTRAWAY ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - BRIGHT BUSINESS SOLUTION IKE»
  7. «ΕΡΝΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών»
  8. «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  9. «KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - MAST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»
  10. «LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. - REMACO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΙΑΠΕΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

Ως προς τα Δικαιολογητικά Κατακύρωσης, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Άνω των Ορίων Διαγωνισμού για τη Σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο, με έως δέκα οικονομικούς φορείς,  της υπ’ αρ. 15726/12-09-2022 Διακήρυξης για το έργο: «Υπηρεσίες Εξειδικευμένης Τεχνικής και Επιχειρησιακής Υποστήριξης Ψηφιακών Δράσεων» του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Ειδικότερα το εν λόγω έργο αφορά στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΚτΠ στις ακόλουθες Θεματικές Περιοχές:

  • Υποστήριξη στην εξειδίκευση κατευθύνσεων πολιτικής ψηφιακού μετασχηματισμού, εκπόνηση οριζόντιων ή/και κάθετων (τομεακών) μελετών που αφορούν συγκεκριμένες προτεραιότητες στόχους, διαμόρφωση σχετικών σχεδίων δράσεων.
  • Υποστήριξη στον αναλυτικό σχεδιασμό και ωρίμανση παρεμβάσεων ή έργων, στην κατάρτιση προκηρύξεων, στη διενέργεια διαγωνισμών και στη σύναψη συμβάσεων.
  • Υποστήριξη στην παρακολούθηση υλοποίησης παρεμβάσεων ή έργων.
  • Επιβεβαίωση της επίτευξης κάθε οροσήμου και στόχου που συνδέεται με αίτημα πληρωμής, καθώς και της ολοκλήρωσης των έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η συνολική αξία της συμφωνίας πλαίσιο είναι, περιλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, 30.873.191,45 ευρώ, μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Σκοπός της Συμφωνίας-Πλαίσιο

Σκοπός του Έργου της Συμφωνίας-Πλαίσιο είναι η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών-μελετητικών υπηρεσιών υποστήριξης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσον αφορά στην εξειδίκευση και υλοποίηση Δράσεων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας.

Με δεδομένο το σημαντικό αριθμό έργων ψηφιακού μετασχηματισμού που πρόκειται να υλοποιηθούν, καθώς και τον υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, οι υπηρεσίες που περιέχονται στην παρούσα συμφωνία-πλαίσιο θεωρούνται κομβικής σημασίας για τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την παρακολούθηση των αντίστοιχων έργων του ΕΣΑΑ Ελλάδα 2.0, και την υλοποίηση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στο πλαίσιο έργων που έχει αναλάβει ή θα αναλάβει η ΚτΠ Α.Ε στο διάστημα ισχύος της παρούσας Συμφωνίας Πλαίσιο.

Ειδικά για τον σχεδιασμό, σκοπός είναι η εξειδίκευση των κατευθύνσεων, με βάση βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η εν λόγω εξειδίκευση προϋποθέτει την αξιοποίηση δυναμικού σκέψης μεγάλου όγκου και ποιότητας, με προσήλωση στην απαραίτητη ταχύτητα. Είναι η μόνη μέθοδος που θα εξασφαλίσει ότι η στρατηγική θα μετουσιωθεί σε εφικτά και ωφέλιμα σχέδια δράσεων.

Η ωρίμανση των δράσεων αφορά στη διεκπεραίωση σημαντικού όγκου έργου, με τελικό στόχο τη συμβασιοποίηση των έργων, τηρώντας τις διαδικασίες που επιβάλλει η νομοθεσία, εξυπηρετώντας τη στρατηγική του ΕΣΑΑ, και την υλοποίηση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Η παρακολούθηση των έργων κατά την υλοποίηση εξασφαλίζει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εκτελεστούν σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους και με το μέγιστο δυνατό όφελος για τους εκάστοτε φορείς και ωφελούμενους.

Συνολικά, οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης θα ενισχύσουν καθοριστικά την ικανότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Μ.Α.Ε., ώστε να διασφαλίσουν ότι η υφιστάμενη στρατηγική υλοποίησης του ΕΣΑΑ Ελλάδα 2.0 και της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού θα πραγματωθεί με την επιτυχή υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία στα πρότυπα της νέας ψηφιακής εποχής.

Βασικοί άξονες θα είναι η κατακόρυφη αύξηση της δυναμικότητας σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης, η ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών και η πλήρης διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Κράτους, παράλληλα με τη στήριξη των εταιριών που θα αναλάβουν την υλοποίηση των έργων.

Η αναθέτουσα αρχή διατηρεί, ως δικαίωμα προαίρεσης, τη δυνατότητα να αναθέσει στους συμβαλλόμενους στη συμφωνία-πλαίσιο, πρόσθετες υπηρεσίες με αντικείμενο όμοιο με αυτό της Διακήρυξης, συνολικής εκτιμώμενης αξίας έως του ποσού των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (20.000.000,00€) πλέον ΦΠΑ με βάση τις ανωτέρω τιμές μονάδας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Ανάδοχο εντός τεσσάρων ετών από την υπογραφή της Σύμβασης και σύμφωνα με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του που αναφέρεται στην Προσφορά του. Υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration EU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v