Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νέοι διαγωνισμοί από ΚτΠ για το έργο Smart Readiness

«Γκάζι» για ένα από τα σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης πατά η Κοινωνία της Πληροφορίας, προκηρύσσοντας δύο νέα έργα. Πρόκειται για το «Υπηρεσίες δημοσιότητας, υποστήριξης και ενημέρωσης κοινού - Smart Readiness» και «Κεντρικός Συντονισμός και Διοίκηση Προγράμματος - Smart Readiness».

Δύο νέοι διαγωνισμοί από ΚτΠ για το έργο Smart Readiness

Δύο νέες προκηρύξεις έργων για την υποστήριξη του έργου «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια» (Smart Readiness) ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας, με στόχο την έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις ολοκλήρωση του έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρώτο αφορά τη διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Άνω των Ορίων για το Υποέργο 6: «Υπηρεσίες δημοσιότητας, υποστήριξης και ενημέρωσης κοινού - Smart Readiness» του συνολικού Έργου «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια».

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών για όλη τη διάρκεια της δράσης Smart Readiness, με σκοπό τον αναλυτικό σχεδιασμό και εφαρμογή ενεργειών δημοσιότητας για τη δράση. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Κατάρτιση πλάνου δημοσιότητας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται αναλυτική καταγραφή και χρονοπρογραμματισμός των δράσεων ενημέρωσης και αναλυτική κοστολόγησή τους.
  2. Κατάρτιση πλάνου προβολής τηλεοπτικών σποτ για την προώθηση της Δράσης.
  3. Σχεδιασμός ταυτότητας προγράμματος με όλα τα σχετικά artefacts.
  4. Εικαστικός σχεδιασμός των δικτυακών τόπων ενημέρωσης δικαιούχων και εγκαταστατών. Για τον σκοπό αυτό ο ανάδοχος θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αναδόχους των ψηφιακών πλατφορμών για να τους παραδώσει τις εκροές του εικαστικού σχεδιασμού με τρόπο που θα επιτρέπει την προσαρμογή των web εργαλείων (layouts, pallets, CSS, html wireframes).
  5. Προετοιμασία ενημερωτικού περιεχομένου που θα πρέπει να αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο και στα διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία. Ο ανάδοχος θα πρέπει να τηρεί επικαιροποιημένη πληροφόρηση για το σύνολο του Προγράμματος.
  6. Προετοιμασία τηλεοπτικού σποτ προώθησης της Δράσης.
  7. Δράσεις ενημέρωσης προς τους δυνητικούς δικαιούχους για όλη την περίοδο ζωής της Δράσης.
  8. Δράσεις ενημέρωσης προς την επιχειρηματική κοινότητα των εγκαταστατών ώστε να διασφαλιστεί η ετοιμότητά τους. Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους συγκεκριμένους κλάδους.
  9. Ψηφιακός Βοηθός Επικοινωνίας  Τεχνητής  Νοημοσύνης (Α.Ι. Chatbot). Στο πλαίσιο του έργου και για την διευκόλυνση της διαδικασίας επικοινωνίας δυνητικών δικαιούχων, εγκαταστατών θα αναπτυχθεί εφαρμογή ικανή να διεξάγει διάλογο, και να παρέχει αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το έργο. Ο ψηφιακός βοηθός θα σχεδιασθεί με βάσει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές μηχανικής μάθησης προκειμένου να επεξεργάζεται τις εισόδους των χρηστών κατά την διάρκεια της συζήτησης, όχι μόνο με σκοπό να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο αλλά για να εκπαιδευτεί από αυτές και με τον τρόπο αυτό να βελτιώνεται συνεχώς χωρίς εξωτερική βοήθεια.
  10. Δράσεις Επικοινωνίας & ενημέρωσης δικαιούχων δράσης.
  11. Δράσεις Επικοινωνίας & ενημέρωσης εγκαταστατών δράσης.
  12. Έλεγχος απαραίτητων δικαιολογητικών τηλεοπτικών σταθμών για την πιστοποίηση υλοποίησης της τηλεοπτικής καμπάνιας προώθησης της Δράσης.

Η εκτιμώμενη αξία της παρούσας σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.998.387 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Μετά τη σύναψη της αρχικής σύμβασης, κατά την υλοποίηση του έργου και πριν τη λήξη της σύμβασης, η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να αποφασίσει την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης με αύξηση του φυσικού αντικειμένου του έργου (όπως αυτό περιγράφεται στην παρούσα) έως τριάντα τοις εκατό (30%) του συμβατικού τιμήματος, ήτοι έως του ποσού των 899.516 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Συνεπώς, η συνολική μέγιστη εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων προαίρεσης, όπως αναφέρονται παραπάνω ανέρχεται στο ποσό των 3.897.903 ευρώ μη Περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα ένα μήνες ή μέχρι 31-12-2025 συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων.

Ο δεύτερος διαγωνισμός

Το δεύτερο έργο αφορά στον «Κεντρικό Συντονισμό και Διοίκηση Προγράμματος - Smart Readiness».

Αντικείμενο του έργου είναι η Παροχή Υπηρεσιών προς την Αναθέτουσα Αρχή για την υποστήριξη, παρακολούθηση, συντονισμό, διαχείριση όλων των έργων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια (Smart readiness)» καθώς και για τη συνολική εποπτεία των εργασιών, την κεντρική διοίκηση του Προγράμματος και το συντονισμό των εμπλεκόμενων μερών.

Από την ενεργοποίηση του προγράμματος, απαιτείται μια συστηματική προσέγγιση για τη διοίκηση και εποπτεία του ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά επιμέρους πτυχές της διαχείρισης, υποστήριξης και λειτουργίας. Για το σκοπό αυτό απαιτείται μία συνεκτική εποπτεία και διοίκηση (Program Management) που θα βοηθήσει στη συνεκτικότερη διαχείριση.

Στο πλαίσιο του Υποέργου θα εκπονηθεί μελέτη συμμόρφωσης με τον Κανονισμό Προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) και μελέτη εκτίμησης αντικτύπου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Χρηματοδότηση της σύμβασης

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι δαπάνες της σύμβασης, μη περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-TA, στη ΣΑΤΑ 063.

Η σύμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGeneration EU.

Τα δικαιώματα προαίρεσης δύναται να χρηματοδοτηθούν από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

Η εκτιμώμενη αξία της παρούσας σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €120.362,90 μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Μετά την σύναψη της αρχικής σύμβασης, κατά την υλοποίηση του έργου και πριν τη λήξη της σύμβασης, η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να αποφασίσει την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης με αύξηση του φυσικού αντικειμένου του έργου έως τριάντα τοις εκατό (30%) του συμβατικού τιμήματος, ήτοι έως του ποσού των 36.108 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα τρεις μήνες συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων.

Προθεσμία παραλαβής προσφορών και διενέργεια διαγωνισμού

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 17/05/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 και η Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 02/05/2023.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, δύο εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι 19/05/2023 και ώρα 14:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v