Υπερταμείο: Τάχιστα προχωρά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

«Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θέλουμε να φέρουμε σε πέρας το συντομότερο δυνατό, διορθώνοντας μια διαχρονική αδυναμία της πολιτείας, παρά τα ποικίλης φύσεως προβλήματα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης, σε συνεδρίαση του ΕΒΕΑ.

Υπερταμείο: Τάχιστα προχωρά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

Συνεχίζεται η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και το Υπερταμείο έχει θέσει στόχο να φέρει σε πέρας το έργο στον συντομότερο δυνατό χρόνο, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου τόνισε: «Το Υπερταμείο, επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη συνεργιών, στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον χρήστη των δημοσίων υπηρεσιών, δημιουργεί τους όρους για να ενισχύσει την αξιοπιστία, τόσο τη δική του όσο και ευρύτερα της χώρας, απέναντι στο διεθνές επενδυτικό κοινό», και πρόσθεσε ότι «η επιχειρηματική κοινότητα υπολογίζει σημαντικά στο έργο του και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται».

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι «το Επιμελητήριο υποστηρίζει διαχρονικά και με θάρρος την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με τρόπο που δημιουργεί νέες αναπτυξιακές δυνατότητες και μακροπρόθεσμα οφέλη».

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι μια σειρά επενδυτικών δράσεων που υλοποιούνται (αξιοποίηση λιμανιών κ.λπ.) αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με τα συνεπαγόμενα οφέλη (αύξηση ΑΕΠ, νέες θέσεις εργασίας).

Σχετικά με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που το Υπερταμείο θέλει να φέρει σε πέρας στον συντομότερο δυνατό χρόνο, διορθώνοντας μια διαχρονική αδυναμία της Πολιτείας. Η διαδικασία προχωρεί, παρά τα ποικίλης φύσεως προβλήματα που διαπιστώνονται, σημείωσε ο ίδιος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΑΔ με χρέη διευθύνοντος συμβούλου, και ο Δημήτρης Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v