Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Ερευνα με τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διέταξε ο εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος. Νέα κυβερνοεπίθεση σήμερα με 165 εκατ. «χτυπήματα» σε μια ώρα. Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου (φωτό) προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων δέχτηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» από 140 χώρες.

Εκατομμύρια επιθέσεις μέσα σε μία ώρα!

Με 165 εκατ. «χτυπήματα» από 140 χώρες επιτέθηκαν χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπλοκάροντας τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια και προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Χθες (29/5), μετά την επίθεση αυξήθηκαν οι δικλίδες ασφαλείας, για αυτό και σήμερα αντιμετωπίστηκε αυτή η κακόβουλη επίθεση, μέσα στο μισάωρο, δηλαδή στιςς 07:45, είχε αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι υποκινούμενη αυτή η επίθεση και χρηματοδοτούμενη από κάποιον και το κόστος της επίθεσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για αυτούς που επιτέθηκαν δηλαδή μόνο για σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη (30/5), υπήρξε νέα κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσβαση των σχολείων μετά την επαναφορά του συστήματος. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πηγές, στην πλειονότητα των σχολείων διενεργούνται ήδη οι εξετάσεις. Σημειώνεται, δε, ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου.

Εντολή ΓΓ του υπουργείου να ολοκληρώσουν σήμερα τις εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου τις εξετάσεις τους –παρά τις όποιες καθυστερήσεις– έδωσε ο Γενικός Γραμματεας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Τσαπανίδου: Αλαζονική αποποίηση ευθυνών από ΝΔ για την Τράπεζα Θεμάτων

«Κατά τον κ. Σκέρτσο ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι», αναφέρει σε σχόλιό της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Στο μεταξύ», σημειώνει η κα Τσαπανίδου, «η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται.

Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Ν. Ανδρουλάκης για Τράπεζα Θεμάτων: Επιτελικό χάος

Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων, σχολιάζει ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα έγιναν στις εξετάσεις Λυκείου.

«Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος. Παίζουν με την αγωνία των μαθητών, προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v