Δ. Τεμπονέρας: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη χιλιάδες επαγγελματίες

«Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους, επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Καταγγέλλουν όσα έχουν υπερψηφίσει», απαντά η ΝΔ.

Δ. Τεμπονέρας: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη χιλιάδες επαγγελματίες

«Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία», τονίζει και καταλήγει: «Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους. Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Σκέρτσος: «Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν»

«Καινούργιο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν», απάντησε η ΝΔ «στον υποκριτικό θόρυβο του ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελ. επαγγελματιών».

«Ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας, ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που έκρυψε άρον-άρον τους "παλιούς" για να φέρει μπροστά τους δήθεν "καινούργιους", μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο», σχολιάζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος.

«Δυστυχώς, όμως», συνεχίζει, «αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες». Και προσθέτει ο κ. Σκέρτσος:

«Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σ' ένα δίκαιο αίτημα των ελ. επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος».

«Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ», προσθέτει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νόμου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί, αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα;»

«Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λόγια «ν' αγαπιόμαστε» ο Σκέρτσος

«Αντί να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μερίμνησε ώστε να υπάρξει παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, μετά την 1.6.2023. Και αντί να απαντήσει γιατί αρνήθηκε επανειλημμένα την πρότασή μας για ρύθμιση οφειλών, προσπαθεί περίπου να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυπεύθυνο για την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου.

«Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Σκέρτσος λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι ορθώς αφήνουν εκτός περίθαλψης τη μεσαία τάξη. Ας αφήσει λοιπόν τα λογοπαίγνια και ας απαντήσει με σαφήνεια:

  1. Θεωρεί ο ίδιος και η ΝΔ ότι έχει λήξει η κρίση και οι μικρομεσαίοι μπορούν να πληρώσουν 722 ευρώ για να έχουν φαρμακευτική κάλυψη, όταν αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους;
  2. Γιατί η παράταση δόθηκε μέχρι το τέλος Μαΐου 2023, όταν ήταν απολύτως βέβαιο ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια θα ήταν εδώ τουλάχιστον για όλο το 2023;
  3. Πώς θα αγοράσουν φάρμακα και θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες από την επόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου;
  4. Γιατί δεν έφερε η κυβέρνηση, ενώ είχε τη δυνατότητα, μια ρύθμιση οφειλών για οφειλές στα ταμεία, που πέρα από τα συσσωρευμένα χρέη θα απαντούσε και στο ζήτημα της περίθαλψης;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v