Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Πιθανή η αναβάθμιση προοπτικών από Fitch

Στροφή σε ουδέτερη θέση όσον αφορά τα spreads για τα ελληνικά ομόλογα.

Citigroup: Πιθανή η αναβάθμιση προοπτικών από Fitch

H αμερικανική τράπεζα Citi εξηγεί ότι τα spreads στα ελληνικά ομόλογα (GGB) έχουν πλέον τιμολογήσει σε μεγάλο βαθμό μια αλλαγή των προοπτικών από τον οίκο Fitch σήμερα, απομακρύνοντας την απόδοση κινδύνου από τις θέσεις αγοράς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Citigroup εξηγεί ότι τα spreads των ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα περιορίστηκαν απότομα στις 125 μ.β. (κλείσιμο 8 Ιουνίου), μόλις 24 μ.β. πάνω από τα ισπανικά ομόλογα (Bonos), ενόψει της αναθεώρησης της αξιολόγησης από τον οίκο Fitch, σήμερα.

Η Citigroup υπενθυμίζει ότι η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα με ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές και με άλλα λόγια, μια αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα θα έδινε στην Ελλάδα την πρώτη της αξιολόγηση σε επενδυτική βαθμίδα από μεγάλο οίκο αξιολόγησης, αν και αυτό ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Μια αναβάθμιση της αξιολόγησης σήμερα είναι ίσως το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη πολύ βραχυπρόθεσμα (κατά περίπου 10 μονάδες βάσης), κατά την άποψή μας. Μια αλλαγή των προοπτικών σε θετικές είναι τώρα πιθανή στην τιμή και θα πρέπει να οδηγήσει σε μικρή αλλαγή στα spreads, ενώ μια αμετάβλητη αξιολόγηση/προοπτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε διεύρυνση κατά περίπου 10 μ.β. από εδώ και πέρα. Καθαρά, η απόδοση κινδύνου ευνοεί τώρα τη μετατόπιση της μακροχρόνιας στάσης σε ουδέτερη ή ελαφρώς πτωτική σε πολύ βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, κατά την άποψή μας», καταλήγει η Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v