Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Πρέπει να φτιάξουμε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας

Το επόμενο 18μηνο είναι μια καλή ευκαιρία εφόσον θελήσει η Κυβέρνηση να γίνει τολμηρή να λύσουμε αρκετά από αυτά που κουβαλάμε. Πολλές από τις λογικές που επικράτησαν προ μνημονίου στα εργασιακά μπορεί να είναι καταστροφικές.

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Πρέπει να φτιάξουμε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή, γιατί οι τελευταίες εκλογές του Μαΐου έδειξαν η Ελληνική κοινωνία ζητά από τους πολιτικούς να προχωρήσουμε μπροστά, να φύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος», είπε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης από το βήμα του συνεδρίου του ECR ο επικεφαλής της Bespoke κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση τι περιμένει η επιχειρηματικότητα από την επόμενη Κυβέρνηση είπε: «αυτή η απάντηση θέλει 20 λεπτά. Είναι πολλά τα θέματα» για να σημειώσει: «το επόμενο 18μηνο είναι μια καλή ευκαιρία εφόσον θελήσει η Κυβέρνηση να γίνει τολμηρή να λύσουμε αρκετά από αυτά τα οποία κουβαλάμε».

Ο ίδιος επέλεξε να εστιάσει στα εργασιακά, στο φορολογικό αλλά και στις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ευρώπη που έχει χάσει ανταγωνιστικότητα. «Έχουμε θέματα που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα έμμεσα όπως το θέμα της δικαιοσύνης. Η τόσο αργή απονομή της δικαιοσύνης καταντάει να είναι μη δικαιοσύνη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις», είπε.

Εκτενής ήταν η αναφορά του στα εργασιακά σημειώνοντας «σε έναν χρόνο θα πρέπει να επανέλθουν οι τριετίες, θα πρέπει να επανέλθουμε σε λογικές προ Μνημονιών και πολλές από αυτές τις λογικές κατά τη γνώμη μου μπορεί να είναι και καταστροφικές για την Ελλάδα καθώς εμπεριέχουν μέσα διατάξεις άλλων εποχών και άλλων μεγεθών».

Επίσης σημείωσε πως στα εργασιακά θέματα όλη η νομοθεσία είναι για να προστατεύσει τον εργαζόμενο από την επιχείρηση. Για να συμπληρώσει: «σήμερα ο εργαζόμενος δεν έχει ανάγκη να προστατευθεί από την επιχείρηση. Το 32% των εργαζομένων το πρώτο τετράμηνο άλλαξε εργοδότη, δεν χρειάζεται προστασία».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των υπερωριών σημειώνοντας: «πρέπει να φτιάξουμε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας. Δεν λέω να βάλουμε τους ανθρώπους να δουλεύουν 200 ώρες την εβδομάδα, αλλά δεν γίνεται να ζει η χώρα με 120 ώρες νόμιμες υπερωρίες τον χρόνο και όποιος θέλει να δουλέψει μια ώρα παρά πάνω την ημέρα ουσιαστικά να του απαγορεύεται».

Για το θέμα της φορολογίας, ο γνωστός επιχειρηματίας είπε ότι δεν γίνεται 6 εκατ. φορολογούμενοι να είναι κάτω απ’ τη φορολογική βάση. «Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με ΦΠΑ στα ύψη λόγω της φοροδιαφυγής. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τη νομοθεσία την εργασιακή και τη φορολογική».

Σχετικά με το θέμα της ενέργειας, τόνισε ότι η βιομηχανία αναμένει απ’ την Ευρώπη περισσότερα. «Έχουμε χάσει ανταγωνιστικότητα από κάθε τρίτη χώρα. Όλοι σκέφτονται να πάνε στις ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v