Υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Νίκος Σοφιανός

Οι βασικές αρχές του ψηφοδελτίου, που είναι κομματικά ανεξάρτητο. Σχεδιάζεται δημόσια διαβούλευση για την υποβολή προτάσεων από τα μέλη.

Υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΔΣ ΕΒΕΑ επί 26 χρόνια (πρώτος σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές), τέως Γενικός Γραμματέας και πρώην Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) στις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Σοφιανού είναι κομματικά ανεξάρτητο, παρόλο που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η πολιτική του ταυτότητα είναι διαχρονικά γνωστή, αφού είναι από τους ελάχιστους επιμελητηριακούς που ως Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ με δημόσιο λόγο υποστήριξε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου της ΝΔ. Πεποίθησή του είναι ότι το ΕΒΕΑ πρέπει να είναι ανεξάρτητο και να πρεσβεύει μόνο την ιδεολογία της επιχειρηματικότητας.

Οι βασικές αρχές/θέσεις του ψηφοδελτίου είναι οι εξής:

  1. Το ΕΒΕΑ δίπλα στην καθημερινότητα του επιχειρηματία, με τη δημιουργία "γραμμής εξυπηρέτησης μελών".
  2. Το ΕΒΕΑ αρωγός στη χρηματοδότηση των μελών του από ευρωπαϊκά προγράμματα.
  3. Περικοπή εξόδων, αναδιάρθρωση προϋπολογισμού, διαφάνεια στις συμβάσεις.
  4. Καταβολή του ΦΠΑ από τον αγοραστή, παλαιό αίτημα του επιμελητηρίου που απασχολεί έντονα τα μέλη του.
  5. Αποκατάσταση σχέσεων με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC Hellas).

Σύντομα θα ακολουθήσει η αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω, καθώς και η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, όπου όλα τα μέλη του ΕΒΕΑ θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές. Επίσης, θα ανακοινωθεί σύντομα το όνομα και η έδρα/γραφείο του ψηφοδελτίου.

Στόχος είναι τα δεκάδες χιλιάδες μέλη-επιχειρήσεις του ΕΒΕΑ σε όλη την Αττική να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές, όχι μόνο ως ψηφοφόροι αλλά και ως υποψήφιοι.

Η ανακοίνωση του Νίκου Σοφιανού καταλήγει αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές ποσοστού λιγότερο από 5% δείχνει ότι στο ΕΒΕΑ χρειαζόμαστε "νέο αίμα" με τη συμμετοχή νέων υποψηφίων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v