Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαστεργίου: Στόχος οι 5.000 ψηφιακές διαδικασίες στο Gov.gr

«Η διακυβέρνηση του Κ. Πιερρακάκη, έκανε τα περισσότερα, ευτυχώς... δεν τα έκανε όλα», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα.

Παπαστεργίου: Στόχος οι 5.000 ψηφιακές διαδικασίες στο Gov.gr

Με βαριά ατζέντα και έχοντας στοχεύσει στις νέες τεχνολογίες και στην προστασία του πολίτη και των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών η νέα ηγεσία του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με υπουργό τον Δ. Παπαστεργίου και υφυπουργό τον Κ. Κυρανάκη παρέλαβε την σκυτάλη από τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Δ. Κάτσικα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρέλαβα το υπουργείο από έναν άνθρωπο με πολύ βαθιά γνώση και το παραδίδω και έναν άνθρωπο με επίσης βαθιά γνώση» είπε ο κ. Κάτσικας τονίζοντας ότι στον ένα μήνα που ‘έμεινε εκεί δεν είχε πολύ δύσκολο έργο. Ωστόσο αναφέρθηκε στις κυβερνοεπιθέσεις στο υπουργείο Παιδείας και ττην Τράπεζα Θεμάτων όπου , υποστήριξε, ότι «την αντιμετωπίσαμε επιτυχώς».

«Καταφέραμε σαν υπηρεσιακή κυβέρνηση να διασφαλίσουμε την συνέχεια του κράτους. Το κάναμε σωστά και δεν παρεκκλίναμε από την κατευθυντηρία οδηγία να μην σταματήσουν τα έργα. Παράλληλα προωθήθηκαν και δράσεις που δεν δεσμεύουν πολιτικά την επόμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Η διακυβέρνηση του Κ. Πιερρακάκη, έκανε τα περισσότερα, ευτυχώς δεν τα έκανε όλα» σχολίασε, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ο κ. Παπαστεργίου. Αναφερόμενος στις ψηφιακές προκλήσεις, που έχει μπροστά της η χώρα και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο νέος Υπουργός συμπεριέλαβε την τεχνητή νοημοσύνη, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, τον περαιτέρω εμπλουτισμό του Gov.gr με νέες διαδικασίες, με στόχο αυτές να φτάσουν τις 5.000 από 1.532 ψηφιακές σήμερα, την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβιβάσεις ακινήτων, τις smart cities, τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς.

Είμαστε μάλλον η πιο δημοφιλής παράδοση παραλαβής είπε αστειευόμενος ο κ. Παπαστεργίου ξεκινώντας την τοποθέτησή του. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την Κυριακή μας έδειξαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά τολμηρά μπροστά. Η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια, υπάρχει ωστόσο μια χαρμολύπη γιατί αφήνω πίσω την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρανακης είπε ότι με σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει. Όσο περισσότερα απλά πράγματα ψηφιοπκούνται τόσο περισσότερες προκλήσεις δημιουργούνται τόνισε. Λίγα λόγια, πολύ δουλειά και ελπίζουμε σε ένα πολυ καλό αποτέλεσμα κατέληξε. «Η ευθύνη, που αναλαμβάνω είναι τεράστια. Δεν σας κρύβω ότι το συναίσθημα που με διακατέχει είναι αυτό της χαρμολύπης: της χαράς για τον νέο ρόλο και της λύπης γιατί αφήνω μια θητεία 20 ετών στην αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε ο νέος Υπουργός.

Ο υπηρεσιακός υπουργός δήλωσε ωστόσο ευτυχής ότι παρέλαβε το υπουργείο απο έναν άνθρωπο που γνωρίζει τον χώρο, τον κ. Πιερρακάκη αλλά και το παραδίδει σε έναν άνθρωπο που επίσης γνωρίζει καλά τον χώρο. Σκοπός ήταν να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους και νομίζω ότι το κάναμε όσο καλύτερα μπορούσαμε δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v