Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση για τις αλλαγές σε μισθωτήρια και τις διορθώσεις Ε9

Ενας μήνας προθεσμία για να καταγραφούν οι αλλαγές σε ότι αφορά μισθωτήρια. Ανάλογη παράταση αναμένεται να δοθεί και σε ότι αφορά την προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9.

Παράταση για τις αλλαγές σε μισθωτήρια και τις διορθώσεις Ε9

Ένα μήνα παραπάνω έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι ώστε να δηλώσουν αλλαγές σε μισθωτήρια ενώ θέμα χρόνου θεωρείται και η ανακοίνωση παράτασης για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα στο Ε9. Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή ορίζει παράταση της προθεσμίας η οποία εξέπνεε αύριο, έως τις 31 Ιουλίου 2023 για τη δήλωση των μισθώσεων που έχουν λήξει έως τα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση «σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται ανακοίνωση ανάλογης παράτασης και για την προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, χωρίς πρόστιμα, η οποία επίσης πρόκειται να εκπνεύσει αύριο.

Η νέα προθεσμία αφορά τους φορολογούμενους που διαπίστωσαν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους στο φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα πρέπει να εξοφληθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v