Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Grant Thornton ανάδοχος της πλατφόρμας διαχείρισης του «Smart Readiness»

Την εταιρεία Grant Thornton επέλεξε η ΚτΠ ως ανάδοχο για το έργο «Σχεδιασμός – υλοποίηση και Λειτουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας διαχείρισης και παρακολούθησης του κύκλου ζωής των επενδύσεων στο Πρόγραμμα «Smart Readiness», του συνολικού Έργου «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια».

H Grant Thornton ανάδοχος της πλατφόρμας διαχείρισης του «Smart Readiness»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι αναθέσεις των διαγωνισμών για την ανάπτυξη και λειτουργία του προγράμματος «Smart Readiness», που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον παρόχων και πολιτών καθώς αγορά την ετοιμότητα ενός κτιρίου για την υποδοχή οπτικών ινών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά επιμέρους υποέργα προκειμένου να υλοποιηθεί και αυτή την στιγμή βρίσκονται στον «αέρα» τρεις διαγωνισμοί. Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνία της Πληροφορίας επέλεξε ως ανάδοχο για το έργο «Σχεδιασμός – υλοποίηση και Λειτουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας διαχείρισης και παρακολούθησης του κύκλου ζωής των επενδύσεων στο Πρόγραμμα «Smart Readiness», του συνολικού Έργου «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια» την εταιρεία με την επωνυμία : «GRANT THORNTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Το Πρόγραμμα «Smart Readiness»

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. έχει προκηρύξει το Πρόγραμμα «Smart Readiness», επιχορηγώντας την πραγματοποίηση εργασιών που αφορούν στην εγκατάσταση υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετατροπή ενός κτιρίου σε «έξυπνο», αλλά και τη διασύνδεση του με δίκτυα κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) μέσω νέων «έξυπνων» μετρητών.

Για το σκοπό αυτό, το Πρόγραμμα «Smart Readiness» θα παρέχει επιταγές (Vouchers) που θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους του κόστους των ανωτέρω εργασιών, η ονομαστική αξία των οποίων θα καθορίζεται ανάλογα με το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και τα ειδικά χαρακτηριστικά των κτιρίων.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 100.000.000,00 ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη Δράση του ΤΑΑ – 16818 με τίτλο: «Υποδομές Οπτικών Ινών σε δημόσια κτίρια» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η κατακύρωση για την πλατφόρμα διαχείρισης

Η κατακύρωση έγινε αντί του ποσού των 739.595,00 € μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (αξία με ΦΠΑ: 917.097,80 μη περιλαμβανομένων των Δικαιωμάτων Προαίρεσης).

Πριν τη λήξη της σύμβασης, η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης υπηρεσιών βελτιώσεων και περαιτέρω προσαρμογών/αναπτύξεων, έως του ποσού των 64.516,13 €.

Το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Ανάδοχο εντός 34 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης (ή έως την 31-12-2025)

Οι δαπάνες για την υλοποίηση του έργου θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η παρούσα απόφαση τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών του έργου θα παρασχεθούν από τον Ανάδοχο υπηρεσίες:

  • Μελέτης Εφαρμογής
  • Διαλειτουργικότητας των προς ανάπτυξη συστημάτων και υποσυστημάτων με τα λοιπά απαιτούμενα μητρώα του κράτους
  • Υπηρεσίες Ανάπτυξης Νέων Συστημάτων
  • Εγκατάστασης της ψηφιακής πλατφόρμας ΟΠΣ-SR στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-cloud)
  • Διαχείρισης των Υποδομών και των Πόρων Φιλοξενίας της ψηφιακής πλατφόρμας ΟΠΣ-SR στις εγκαταστάσεις του κυβερνητικού νέφους (G-cloud)
  • Υπηρεσίες Ολοκλήρωσης Συστημάτων
  • Εκπαίδευσης – Μεταφοράς Τεχνογνωσίας
  • Πιλοτικής Λειτουργίας και Δοκιμαστικής Λειτουργίας
  • Αρχικοποίησης – Παραμετροποίησης Περιεχομένου
  • Εγγύησης Καλής Λειτουργίας και Συντήρησης

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v