Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Σε boutique hotel θα μετατραπεί ακίνητο ιδιοκτησίας ΑΠΘ

Υπογράφτηκε σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του διατηρητέου στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2. Αποτελεί Κληροδότημα του πολιτικού μηχανικού Θωμά Παπαμιχαηλίδη.

Θεσσαλονίκη: Σε boutique hotel θα μετατραπεί ακίνητο ιδιοκτησίας ΑΠΘ

Ως χώρος βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου boutique hotel θα λειτουργήσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΑΠΘ, στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πολύχρονες διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του Πανεπιστημίου, με την υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης έναντι ανακατασκευής του συγκεκριμένου ακινήτου.

Το κτίριο αποτελεί Κληροδότημα του Θωμά Παπαμιχαηλίδη, πολιτικού μηχανικού, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ το 1964. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιώροφο και δύο ορόφους (αποτελούμενους από δύο διαμερίσματα ο καθένας) μαζί με οικόπεδο έκτασης 234,16 τ.μ., Η όψη έχει κριθεί διατηρητέα.

Ο κ. Φειδάς τόνισε ότι «το ακίνητο παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης από τρίτους τα τελευταία 20 έτη, με συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του σκοπού που όρισε ο διαθέτης, δηλαδή τη χορήγηση υποτροφίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ»

«Η εκμίσθωση του ακινήτου σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή του, αξίας 470.000 ευρώ, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, μετά την αξιοποίηση του Μανδαλίδειου Μεγάρου, στην υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει το ΑΠΘ για την πλήρη αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του πανεπιστημίου και των φοιτητών/τριών του, ενώ και το ίδιο το κτίριο θα διασωθεί και θα παραδοθεί ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v