Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telecoms: Δυσεπίλυτος γρίφος για κυβέρνηση οι αυξήσεις στα τιμολόγια

«Αγκάθι» για το υπουργείο το θέμα της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών που τέθηκε σε διαβούλευση από την ΕΕΤΤ. Ισως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για το μέτρο.

Telecoms: Δυσεπίλυτος γρίφος για κυβέρνηση οι αυξήσεις στα τιμολόγια

«Γκάζι» έχει πατήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα που τέθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων κατά την θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και αφορούσε την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων στις τηλεπικοινωνίες.

Η παρέμβαση ήταν άμεση και η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναζητά τη χρυσή τομή ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και των στελεχών της ΕΕΤΤ συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε αποφάσεις, κάτι που το υπουργείο θα επιχειρήσει να γίνει ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Την Δευτέρα θα γίνει η τελευταία πριν τις διακοπές ολομέλεια της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και το θέμα δεν θα συζητηθεί καθώς γίνεται επεξεργασία των απόψεων που κατατέθηκαν στην διαβούλευση. Απόψεις κατέθεσαν οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που ζητούν να ισχύσει η τιμαριθμική αναπροσαρμογή χωρίς να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, Ενώσεις Καταναλωτών όπως το Κέντρο Ενώσεων Καταναλωτών αλλά και ο Συνήγορος του πολίτη που αποτελεί ανεξάρτητη Αρχή και οι οποίες έχουν ταχθεί αρνητικά στο μέτρο και ιδιώτες με διάφορες απόψεις.

Η Επιτροπή θα κληθεί να συζητήσει το θέμα τον Σεπτέμβριο οπότε και θα έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη αρχή και μπορεί να αποφασίσει ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμαριθμική αναπροσαρμογή τέθηκε από τους παρόχους πριν από περίπου εννέα μήνες λόγω της αύξησης στα κόστη των υλικών στις επενδύσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v