Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ιδιοκτήτης εστιατορίου για τον θάνατο του 46χρονου με θερμοπληξία

Συνελήφθη το απόγευμα ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στην οποία εργαζόταν ο άτυχος 46χρονος που έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία. Σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης εστιατορίου για τον θάνατο του 46χρονου με θερμοπληξία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 46χρονου που φέρεται να εκτελούσε διανομές φαγητού κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής (21/7) στη Χαλκίδα και έφυγε από τη ζωή με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Συνελήφθη το απόγευμα ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στην οποίο εργαζόταν ο άτυχος 46χρονος. Η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια σε βάρος του ιδιοκτήτη της ψησταριάς είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο άνδρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο 46χρονος, γυρνώντας στο σπίτι του στον Καράμπαμπα Χαλκίδας, ένιωσε πονοκέφαλο και ανέβασε υψηλή θερμοκρασία. Η κατάσταση χειροτέρευε και έτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς ο άνδρας έπαθε απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια και πέθανε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να φωτίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Αναλυτική η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθη στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του διανομέα: Απροστάτευτοι χωρίς εντατικούς ελέγχους οι εργαζόμενοι

«46χρονος στη Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες.

Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους.

ΥΓ. Μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος "δεν ήταν διανομέας", ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητική επιλογή η υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας

«Ο θάνατος εργαζομένου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά απασχολούνταν ανασφάλιστος σε ακραίες καιρικές συνθήκες καύσωνα, αποδεικνύει δυστυχώς για μια ακόμη φορά την πλήρη έλλειψη ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τον θάνατο εργαζομένου από θερμοπληξία στη Χαλκίδα.

«Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», συνεχίζει η Χ. Τρικούπη, «αποτελεί πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει άμεσα να ληφθούν από τον αρμόδιο υπουργό οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ενόψει και των προβλέψεων περί υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων. Είναι ώρα για πρωτοβουλίες ουσίας και όχι επικοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v