Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Επίδομα €534 και αναστολή για εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών έχει καταθέσει ο υπ. Εργασίας, η οποία αφορά επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο αλλά και σε άλλες περιοχές με επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Γεωργιάδης: Επίδομα €534 και αναστολή για εργαζόμενους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν εξαιτίας των πυρκαγιών, θα μπορούν να θέτουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους για τρεις μήνες και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν έκτακτο επίδομα έως 534 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει καταθέσει ο Αδωνις Γεωργιάδης και το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός μιλώντας στο Action24 ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στη Ρόδο, αλλά και σε όσες περιοχές έχουν προκληθεί ζημιές από φωτιές σε επιχειρήσεις, που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους. Παράλληλα μπορούν να μπαίνουν σε αναστολή οι εργαζόμενοί τους έως 3 μήνες. 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Το έχουμε αποδείξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί. Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν», πρόσθεσε.

«Εγώ, για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο και τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε, δεν θα αφήσουμε τη Ρόδο να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά. Θα πάμε φέτος όλοι στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να επηρεαστούν και τα κριτήρια για τον Κοινωνικό Τουρισμό, προκειμένου να πάει περισσότερος κόσμος στη Ρόδο, ο υπουργός είπε: «Θα δούμε πώς θα πάει η σεζόν από εδώ και μπρος. Εκτιμώ ότι οι Ροδίτες θα κάνουν αυτά που πρέπει και σύντομα η εικόνα αυτή της πυρκαγιάς θα αναστραφεί».

 

Αίτημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

«Το Υπουργείο Εργασίας απάντησε άμεσα στο αίτημά μας για αναστολή σύμβασης καταθέτοντας σχετική τροπολογία πριν από λίγο στην Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι συνάδελφοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω πυρκαγιών, για 3 μήνες θα λαμβάνουν το ποσό των 534€ συν τα ένσημά τους, ώστε να είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας τους χειμερινούς μήνες», αναφέρει επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

«Για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά της Ομοσπονδίας λειτουργούν άμεσα, ώστε οι συνάδελφοί
μας να τύχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη. Ομοσπονδία και Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου απέστειλαν το πρωί σχετική επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και η ανταπόκριση ήταν άμεση», προσθέτει.

«Σημειώνεται πως η τροπολογία θα αφορά σε οποιονδήποτε χάσει τη δουλειά του λόγω των πυρκαγιών σε οποιοδήποτε μέρος την Ελλάδας».

Νωρίτερα είχε στείλει την εξής επιστολή στον υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας:

«Υπάρχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης που δεν θα επαναλειτουργήσουν, ενώ ενδέχεται να χαθούν θέσεις εργασίας λόγω χαμηλών πληροτήτων».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή καταστροφή στο νησί της Ρόδου. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε καμία ανθρώπινη απώλεια, όμως δυστυχώς το νησί έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα τουλάχιστον για φέτος.

Υπάρχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης που δεν θα επαναλειτουργήσουν, ενώ ενδέχεται να χαθούν θέσεις εργασίας λόγω χαμηλών πληροτήτων.

Γι’ αυτούς τους λόγους κ. Υπουργέ ζητούμε για τους συναδέλφους αυτούς να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και να καλυφθούν και τα ένσημα τους ώστε να έχουν πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας τον χειμώνα που έρχεται.

Είμαστε βέβαιοι πως και σε αυτό το αίτημα μας θα ανταποκριθείτε άμεσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v