Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση για το mega ΣΔΙΤ των φυλακών

Το σχέδιο μεταφοράς των σωφρονιστικών ιδρυμάτων εκτός αστικού ιστού στον Ασπρόπυργο και η σύμβαση που υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ.

Παράταση για το mega ΣΔΙΤ των φυλακών

Αναβολή κατάθεσης προσφορών ενδιαφέροντος για το mega ΣΔΙΤ δημιουργίας νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο αποφάσισε το ΥΠΟΜΕ, μεταφέροντας την ημερομηνία στις 12 Οκτωβρίου έναντι της προγραμματισμένης ημερομηνίας για τις 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Το έργο αφορά στη μεταφορά των σωφρονιστικών υποδομών από τον Κορυδαλλό σε νέα περιοχή και βρίσκεται στην πρώτη φάση του, καθώς θα μεσολαβήσει ανταγωνιστικός διάλογος, προκειμένου να οριοθετηθεί τόσο η υποδομή των νέων φυλακών όσο και το τελικό κόστος δημιουργίας αυτών. 

Η πρώτη εκτίμηση της δημοπράτησης ωστόσο τοποθετεί το έργο στα 765 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 617,18 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια της σύμβασης για το μεγάλο έργο-ΣΔΙΤ μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού έχει υπολογιστεί σε 360 μήνες, εκ των οποίων τα πρώτα 3-4 χρόνια θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο του έργου. Ωστόσο η διάρκεια της σύμπραξης θα οριστικοποιηθεί κατά το Στάδιο Β.Ι (διάλογος) της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού.

Το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης είναι η χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ). Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ασπροπύργου Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την περιοχή του Θριασίου, που οριοθετείται από τα όρη Ποικίλο, Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πατέρας και τον κόλπο της Ελευσίνας, στη θέση του παλαιού Στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας», σε ακίνητο 100 στρεμμάτων, περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v