Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αναβαθμίζονται» οι υπηρεσίες του ΕΔΥΤΕ, δύο νέοι διαγωνισμοί

Αφορούν την επέκταση του οπτικού δικτύου και τις υπηρεσίες συντήρησης. Ποια είναι η στόχευση.

«Αναβαθμίζονται» οι υπηρεσίες του ΕΔΥΤΕ, δύο νέοι διαγωνισμοί

Στον «αέρα» βγήκαν δύο σημαντικές προκηρύξεις για το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας  (ΕΔΥΤΕ), με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της για τους χιλιάδες χρήστες της και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών που θέτει στη διάθεση της Εκπαιδευτικής  και Ερευνητικής Κοινότητας της χώρας.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την «Επέκταση του οπτικού δικτύου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.». Το έργο επικεντρώνεται στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του οπτικού δικτύου της ΕΔΥΤΕ, με στόχο να εξαλειφθούν τα σημεία χωρίς προστασία. Αυτό θα επιτρέψει τη συνεχή πρόσβαση των φορέων στις υπηρεσίες που παρέχονται. Μέσω της εξάλειψης αυτών των σημείων, η εταιρεία στοχεύει να διασφαλίσει μια απρόσκοπτη και αξιόπιστη εμπειρία για τους φορείς της, καθώς επίσης και την απρόσκοπτη παροχή της λειτουργίας πληθώρας εφαρμογών και υπηρεσιών που εξυπηρετούν την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης και διετούς συντήρησης.

Με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας εγκατάστασης και παραμετροποίησης εξοπλισμού, ο Ανάδοχος θα πρέπει να προχωρήσει σε απεγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού που θα βγει εκτός λειτουργίας και να φροντίσει τη μεταφορά του στις αποθήκες της ΕΔΥΤΕ στην Αθήνα. Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης και διετούς συντήρησης ενώ η εκτιμώμενη συνολική αξία είναι 76,2 χιλ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά τις «Υπηρεσίες συντήρησης του οπτικού εξοπλισμού του δικτύου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.».

Ο μέγιστος Προϋπολογισμός (συμπεριλαμβανομένου δικαιώματος προαίρεσης) θα ξεπεράσει το 1,27 εκατ. ευρώ ενώ η διάρκεια Σύμβασης είναι 24 μήνες και δικαίωμα προαίρεσης έως και 12 μήνες.

Αντικείμενο της παρούσας Διακήρυξης είναι η παροχή γενικών υπηρεσιών που αφορούν στη συντήρηση του οπτικού εξοπλισμού του δικτύου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) κατά το πρότυπο των αντίστοιχων Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δραστηριοποιείται ενεργά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί περιβάλλον ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, στη διάθεση της εκπαιδευτικής  και ερευνητικής κοινότητας της χώρας. Συνδέει περισσότερους από 100 Φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εξυπηρετώντας συνολικά περί τους 500.000 χρήστες.

Επιπλέον, προσφέρει τοπική διασύνδεση (peering) μεταξύ των δικτύων των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, στον κόμβο Greek Internet Exchange (GR-ΙΧ, http://www.gr-ix.gr/). O κόμβος, ο οποίος μπήκε σε λειτουργία το  2008, παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης της τάξης των Ν x 10 Gbps, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών και των εθνικών δικτυακών υποδομών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών του Διαδικτύου.

Στόχος της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην Ψηφιακή Σύγκλιση της χώρας με  την Ε.Ε., αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), και να αποτελέσει το περιβάλλον ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και έρευνας για τη μελλοντική γενιά των Ε&Α δικτύων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v