Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η Ν. Μαριόλη

Οι δικαστικοί που προάγονται σε θέσεις αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Νέα πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η Ν. Μαριόλη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Φλωρίδης εισηγήθηκε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο την επιλογή Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα λαμβάνοντας υπόψη τα Πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής της 29 ης και 30 ης Αυγούστου 2023, τα στοιχεία των ατομικών τους φακέλων και την εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, την επιστημονική συγκρότηση, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα διοικητικά τους προσόντα, σύμφωνα με την εισήγηση, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε, σύμφωνα με την εισήγηση, για τις πέντε κενές θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τις Αρεοπαγίτες Μαρία Λεπενιώτη, Ελένη Κατσούλη, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Δήμητρα Ζωή και Ασημίνα Υφαντή και για τις τρεις κενές θέσεις Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας τους Συμβούλους Επικρατείας Μαρία Παπαδοπούλου, Ηλία Μάζο και Χρήστο Ντουχάνη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την επιλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σε σχέση με την εν γένει επιστημονική τους συγκρότηση, το ήθος, την εργατικότητα και τα διοικητικά προσόντα, το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με την εισήγηση αποφάσισε να επιλεγεί και να προαχθεί για την πλήρωση της κενής οργανικής θέσης του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη και για τις θέσεις των Αντιπροέδρων οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους, Αθηνά Αλεφάντη, Χαράλαμπος Μπρισκόλας και Ευάγγελος Μαρίνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v