Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεύμα: Ερχονται μέτρα για «ενεργειακό τουρισμό» και καθολική υπηρεσία

Σύσκεψη ΡΑΑΕΥ, ΥΠΕΝ και προμηθευτών για τις μετακινήσεις πελατών και την Καθολική Υπηρεσία. Οι διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν και η γνωμοδότηση ΡΑΑΕΥ προς το υπουργείο.

Ρεύμα: Ερχονται μέτρα για «ενεργειακό τουρισμό» και καθολική υπηρεσία

Προς άμεση επίλυση φαίνεται να οδεύουν δύο σοβαρά ζητήματα της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού, για τα οποία έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των εταιρειών προμήθειας.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «ενεργειακό τουρισμό» και την Καθολική Υπηρεσία. Σήμερα, πραγματοποιείται στα γραφεία της ΡΑΑΕΥ σύσκεψη εργασίας μεταξύ των αρμόδιων στελεχών της Αρχής, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και των προμηθευτών.

Το ΥΠΕΝ θα εκπροσωπήσει ο γενικός διευθυντής Ενέργειας Δημήτρης Τσαλέμης, ενώ από τις εταιρίες τα στελέχη που έχουν την ευθύνη των Ρυθμιστικών Θεμάτων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, το πλαίσιο των αλλαγών έχει συμφωνηθεί καταρχάς και σήμερα αναμένεται να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες εφαρμογής. Με δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί παρόμοιες συσκέψεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτή θα είναι η τελική συνάντηση, για να ακολουθήσει η γνωμοδότηση του τμήματος Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ προς το ΥΠΕΝ.

Όπως είναι γνωστό, οι αλλαγές στον Κώδικα Προμήθειας θεσμοθετούνται με απόφαση του υπουργείου. Η ΡΑΑΕΥ απλώς γνωμοδοτεί.

Πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι να προηγηθούν οι διορθώσεις στον Κώδικα σχετικά με το άρθρο 42 για τις μετακινήσεις πελατών από πάροχο σε πάροχο, καθώς και το άρθρο 44 για την Καθολική Υπηρεσία. Ακολούθως, η ΡΑΑΕΥ θα γνωμοδοτήσει και για τη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα, που θεωρείται πλέον αναχρονιστικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v