Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν σήμερα

Επίθεση στην ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή στην απεργία, παρότι το ν/σχ δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους. Προειδοποίηση στον Δ. Νατσιό ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

Γεωργιάδης: Μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν σήμερα

«Η σημερινή απεργία απέτυχε όπως και η ‘μεγαλειώδης συγκέντρωση’ στο Σύνταγμα, διότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αλλαγές που φέραμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Επικαλούμενος προς τούτο τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ, τόνισε ότι σε σύνολο 9.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέργησαν από 12 έως 30 και επομένως λειτούργησαν κανονικά όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

«Δείξτε μου ένα εργοστάσιο της CocaCola που δεν δούλεψε σήμερα, μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν», απάντησε (με θυμό) στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

«Οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα, χωρίς να συμφωνούν αυτοί που εκπροσωπούν», πρόσθεσε.

Ανέφερε δε, ότι στη σημερινή απεργία μετέχει η ΑΔΕΔΥ παρότι το νομοσχέδιο δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους.

Βεβαίως, υπεράσπισε το νομοσχέδιό του λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν καταργείται ούτε το οκτάωρο ούτε η πενθήμερη εργασία. Ενώ επανέλαβε ότι η δυνατότητα νόμιμης εργασίας «σε δεύτερο εργοδότη» αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία.

«Στην έξτρα εργασία του Σαββάτου βάζουμε αμοιβή συν 40% και της Κυριακής συν 40% στο συν 75% που ισχύει σήμερα», είπε.

Ως προς το άρθρο περί «διευθέτησης του χρόνου εργασίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου», υποστήριξε πως ορίζει σαφώς ότι «δεν μπορεί να υπάρξει διευθέτηση, αν δεν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές».

«Ανακαλέστε γιατί θα προσφύγω δικαστικά»

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό ότι θα προσφύγει εναντίον του στη Δικαιοσύνη, επειδή επικαλέστηκε δημοσίευμα που εμφανίζει εταιρεία του υπουργού Εργασίας να έχει παρανομήσει απέναντι σε εργαζόμενό της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα («Δημοκρατία»), η επιχείρηση τηλεπωλήσεων καταδικάστηκε «επειδή σε έναν εργαζόμενο ‘μείωσε παρανόμως το ωράριο’, ‘τροποποίησε τα καθήκοντά του’ και ‘τον απέλυσε παράνομα χωρίς να καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση’».

Αμέσως μετά την επίκληση του δημοσιεύματος από τον κ. Νατσιό, ο υπουργός ζήτησε τον λόγο και εξήγησε ότι: η εταιρεία ήταν του αδελφού του, καταδικάστηκε ως προς το αστικό σκέλος αλλά όχι ως προς το ποινικό, ενώ ο ίδιος (σ.σ. ο υπουργός) αθωώθηκε επειδή δεν είχε καμία εμπλοκή.

«Εχει γραφτεί και στο παρελθόν από τον Χίο, κινήθηκα δικαστικά και ο ίδιος ανακάλεσε στο δικαστήριο», είπε.
Τόνισε δε, πως δεν ξέρει αν θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον της «Δημοκρατίας», αλλά προειδοποίησε ότι θα το κάνει για τον κ. Νατσιό, αν δεν ανακαλέσει.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είπε ότι θα εξετάσει την ορθότητα του δημοσιεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v