Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπτυξη 1,9% περιμένει για την Ελλάδα η DBRS

Βελτιωμένη εκτίμηση από τον οίκο αξιολόγησης. Κρατά σταθερή την πρόβλεψη για το 2024, στο 1,5% του ΑΕΠ. Μεικτή εικόνα για τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ανάπτυξη 1,9% περιμένει για την Ελλάδα η DBRS

Βελτιωμένες προσδοκίες για τον ευρωπαϊκό Νότο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη διατυπώνει η DBRS σε ανάλυσή της. Για την Ελλάδα περιμένει τώρα ανάπτυξη 1,9% για το 2023, 0,4 μονάδες υψηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση. Σημειώνει δε πως Ισπανία και Πορτογαλία κινούνται επίσης κοντά στο 2%.

Οι διάμεσες προβλέψεις για την πλειονότητα των μεγάλων οικονομιών αναθεωρήθηκαν ξανά προς τα πάνω το περασμένο τρίμηνο.

Η ανάπτυξη των ΗΠΑ αναμένεται τώρα να φτάσει περίπου στο 2% για το 2023 -ελαφρώς πάνω από τις περισσότερες εκτιμήσεις για δυνητική ανάπτυξη-, με ανάπτυξη 1,4% για τον Καναδά. Η Ιαπωνία αναμένεται τώρα να σημειώσει ανάπτυξη 1,8%.

Οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων για την Ευρώπη είναι μικτές. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναθεωρηθεί ελαφρώς προς τα πάνω, αν και εξακολουθούν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, 0,7% και 0,4%, αντίστοιχα. Οι προβλέψεις για την Ιταλία και τη Γερμανία κινήθηκαν, αντίθετα, στο 0,8% και στο -0,3%.

Οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχουν επιδεινωθεί ελαφρά στο 5,1%, ενώ η διάμεση πρόβλεψη για την Ινδία παραμένει αμετάβλητη στο 6%. Οι προβλέψεις για πολλές άλλες μεγάλες οικονομίες έχουν βελτιωθεί.

Η Βραζιλία και το Μεξικό αναμένεται να σημειώσουν ανάπτυξη 2,5% και 2,9%, από λιγότερο από 2% πριν από τρεις μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v