Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτημα για άρση απαγόρευσης θήρας αγριόχοιρου στον Έβρο

«Η απομείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, αποτελεί το πλέον βασικό μέτρο για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και κατ' επέκταση της προστασίας της κτηνοτροφίας», αναφέρει έγγραφο προς τον ΥΠΑΝ από τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αίτημα για άρση απαγόρευσης θήρας αγριόχοιρου στον Έβρο

Την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του αγριόχοιρου στον Έβρο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ζητά με έγγραφό του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη (φωτ.), ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης.

«Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, που αφορά στην αποτροπή της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) στο Βόρειο και Νότιο Έβρο, παρακαλούμε για την άρση απαγόρευσης της θήρας στις περιοχές που δεν έχουν καεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από αυτές…

Η απομείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων καθώς και η ενεργητική και παθητική επιτήρηση που γίνεται από τις ομάδες των κυνηγών, αποτελεί το πλέον βασικό μέτρο για τον έλεγχο της ΑΠΧ και κατ' επέκταση της προστασίας της κτηνοτροφίας της περιοχής και της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο κ. Κελέτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v