Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακλόγλου: Πέντε αγωγοί διάχυσης των νέων τεχνολογιών

Τι μπορεί να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου η διάχυση των αντιστοίχων τεχνολογιών στην οικονομία να έχει θετικό αντίκτυπο. Τι συζήτησαν οι υπ. Εργασίας της ΕΕ για ευέλικτο ωράριο εργασίας και τις προοπτικές μείωσης ωρών απασχόλησης.

Τσακλόγλου: Πέντε αγωγοί διάχυσης των νέων τεχνολογιών

«Κάθε τεχνολογική αλλαγή δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Ωστόσο, με την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών τελικά δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες χάνονται ενώ, οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και σε υψηλότερα εισοδήματα λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων».

Τα παραπάνω τόνισε κατά την τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, όπως ενημερώνει ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο ερώτημα τι μπορεί να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου η διάχυση των αντιστοίχων τεχνολογιών στην οικονομία να έχει θετικό αντίκτυπο προτάθηκαν τα εξής:

  1. Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και διαρκή κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες που θα βελτιώνουν τα προσόντα του εργατικού δυναμικού
  2. Ανάπτυξη πολιτικών για την ταχύτερη προσαρμογή προσφοράς και ζήτησης εργασίας αλλά και την προώθηση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.
  3. Διάχυση βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων προγραμμάτων μεταξύ των κρατών-μελών.
  4. Ενίσχυση της δημιουργίας ψηφιακών πλατφορμών αγοράς εργασίας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ που θα συνδέουν τους αναζητούντες εργασία με εργοδότες που αναζητούν συγκεκριμένες ψηφιακές δεξιότητες.
  5. Εναρμόνιση της εργατικής νομοθεσίας σε επίπεδο Ε.Ε. με σκοπό τη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση μιας δίκαιης τεχνολογικής μετάβασης.

Ο κος Τσακλόγλου συμμετείχε επίσης σε άτυπη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Υπουργών Απασχόλησης σχετικά με το ευέλικτο ωράριο εργασίας, τις προοπτικές μείωσης των ωρών απασχόλησης και τον ρόλο της ΕΕ σε αυτά τα πεδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v