Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το Celestial της Cepal

Η Cepal πουλά χαρτοφυλάκιο με δάνεια που έχουν καταγγελθεί και βρίσκονται ένα βήμα πριν τον πλειστηριασμό. Προσφορές από Brook Lane, Lone Star και Fortress. Τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου και η γεωγραφική κατανομή των δανείων.

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το Celestial της Cepal

Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 416 εκατ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση η Cepal, για λογαριασμό οχημάτων ειδικού σκοπού της τιτλοποίησης Galaxy.

Lone Star, Brook Lane και Fortress φέρονται να έχουν καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου το οποίο περιλαμβάνει περίπου 7.000 δάνεια και 1.866 εξασφαλίσεις (σχεδόν όλες επί ακινήτων). Η αξία των ακινήτων (Real Estate Value-REV) ανέρχεται σε 213 εκατ. ευρώ.

Το 47% της παραπάνω αξίας προέρχεται από ακίνητα σε Αττική και το 10% από Θεσσαλονίκη. Το 32% αφορά σε εξασφαλίσεις επί ακινήτων σε νησιά, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται στην ελληνική επικράτεια.

Στο 86% των εξασφαλίσεων του χαρτοφυλακίου τα SPVs της τιτλοποίησης Galaxy, που είναι οι πωλητές, έχουν εγγράψει πρώτη προσημείωση. Πρόκειται για δάνεια που έχουν καταγγελθεί και βρίσκονται ένα βήμα πριν τον πλειστηριασμό (σ.σ. σε ώριμη κατάσταση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης).

Υπό το παραπάνω πρίσμα, πρόκειται για χαρτοφυλάκιο που συγκεντρώνει καλά χαρακτηριστικά (προχωρημένες νομικές ενέργειες, πρώτη προσημείωση στη συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων), εξέλιξη που αντισταθμίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί το αυξημένο κόστος χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v