Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Societe Generale: H S&P θα αναβαθμίσει σε investment grade την Ελλάδα

Η γαλλική τράπεζα προβλέπει ότι η S&P θα βελτιώσει την αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές που είναι τώρα.

Societe Generale: H S&P θα αναβαθμίσει σε investment grade την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, εκτιμά η γαλλική τράπεζα Société Générale και επισημαίνει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα αναβαθμιστεί και από τον οίκο Fitch τον Δεκέμβριο, αποκτώντας δύο διαβαθμίσεις investment grade, στοιχείο που είναι κρίσιμο για τους διαχειριστές ομολόγων.

Η γαλλική τράπεζα προβλέπει ότι η S&P θα βελτιώσει την αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές που ήταν η αξιολόγηση, πριν.

«Ήρθε η χρονική στιγμή η Ελλάδα να επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης S&P με αξιολόγηση BBB- και σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές. Η χώρα έχει εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική θέση έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2016. Με χαμηλού κόστους δάνεια από την ΕΕ, τα επιτόκια και οι πληρωμές της χώρας είναι χαμηλότερες από αυτές της Ιταλίας, παρά τον υψηλό δείκτη χρέους της Ελλάδας προς το ΑΕΠ. Οι εκλογές και η νίκη της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας έχουν σχεδόν εξασφαλίσει τη συνέχεια της πολιτικής και η αξιολόγηση αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας έχει τιμολογηθεί, έκτοτε. Με το 10ετές ελληνικό κρατικό ομόλογο να διαπραγματεύεται ήδη κατά 42 μ.β. λιγότερες από το ιταλικό κρατικό δεκαετές ομόλογο, υπάρχουν σχετικά λίγες δυνατότητες για περαιτέρω ράλι στα ελληνικά ομόλογα, καθώς έχουν ήδη αποτιμήσει το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας», συμπεραίνει η SG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v