Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικογένεια που διεκδικεί το φιλέτο των 600 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της Golden Land Goutos, της μοναδικής εταιρείας που «κατέβηκε» στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο της Βερβερόντας στο Πόρτο Χέλι. Οι επενδύσεις στην περιοχή.

Η οικογένεια που διεκδικεί το φιλέτο των 600 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στο Πόρτο Χέλι ποντάρει η Γούτος Οικοδομική Ε.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Γούτου, η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη Βερβερόντα, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Η εταιρεία, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Golden Land Goutos, έχει ήδη κάνει απόβαση στην ευρύτερη περιοχή, όπου έχει δρομολογήσει την ανάπτυξη ενός πολυτελούς resort που θα φέρει το brand Six Senses και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026 και φιλοδοξεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα, πίσω από το project, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, που είναι στα σκαριά στο Πόρτο Χέλι βρίσκεται, εκτός από τη Six Senses, το κοινοπρακτικό σχήμα της Golden Land Goutos, των CBE Capital, της Taconic Capital Advisors και της Cedar Capital Partners.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Six Senses Porto Heli, το οποίο θα διαθέτει πιστοποίηση LEED Silver, θα είναι δυναμικότητας 60 δωματίων και σουιτών με ιδιωτικές πισίνες και κήπο, ενώ θα διαθέτει και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Ο σχεδιασμός προβλέπει, μάλιστα, την κατασκευή 10 branded κατοικιών 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση.

Εκτός από τους χώρους διαμονής, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο βασισμένο στην παράδοση της χώρας. Στις παροχές του Six Senses Porto Heli θα προστεθούν και 8 αίθουσες περιποίησης, υποδομές για θαλάσσια σπορ, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα κατασκευαστεί και ένας προβλήτας για τα σκάφη των πελατών.

H Golden Land Goutos μετρά περισσότερα από 40 χρόνια δραστηριοποίησης στο ελληνικό Real Estate και δη στον τομέα των premium ακινήτων, με αιχμή την περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας και στο Πόρτο Χέλι, την ελληνική Ριβιέρα της Πελοποννήσου, όπως χαρακτηρίζεται ο συγκεκριμένος οικισμός στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Διαθέτει πολυτελείς κατοικίες προς μίσθωση και προς πώληση στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη, στο Λαγονήσι, στο Ελληνικό, στη Βάρη, στη Βάρκιζα, στη Γλυφάδα, σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως τα Βριλήσσια και η Κηφισιά, καθώς και στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στο Πόρτο Χέλι και η ανάδειξή της σε έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η ιστορία της οικογένειας Γούτου στον χώρο τον ακινήτων ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια. Η Golden Land Goutos ιδρύθηκε από τον Βαγγέλη Γούτο και λίγα χρόνια αργότερα στην εταιρεία απέκτησε συμμετοχή και ο αδερφός του, Κώστας Γούτος.

Σήμερα, στην εταιρεία εταίροι είναι οι Αριστείδης Γούτος, Δημήτρης Γούτος, Ρήγας Γούτος, Αριστείδης Γούτος και Κωνσταντίνος Γούτος. Υπό την ομπρέλα της Golden Land Goutos βρίσκεται και μία κατασκευαστική εταιρεία, η Goutos Construction, η οποία δραστηριοποιείται στο Πόρτο Χέλι.

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στη Βερβερόντα, πρόκειται για ένα μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον αργολικό κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του όρμου Πορτοχελίου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει κατά καιρούς προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ενώ κατά το παρελθόν μια από τις προτάσεις αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου προέβλεπε την ανάπτυξη αεροδρομίου, του δεύτερου στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα, πάντως, με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το ισχύον χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου, η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v