Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Ερχονται κίνητρα για μεγέθυνση των επιχειρήσεων

Οι έξι άξονες πολιτικής στο χώρο των επιχειρήσεων. Ερχεται πλέγμα δράσεων για κλάδους με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως φαρμακοβιομηχανία, ΑΠΕ και ο γεωργικός τομέας. Καραβίας: Απαιτούνται άλματα για να μείνουμε ανταγωνιστικοί.

Χατζηδάκης: Ερχονται κίνητρα για μεγέθυνση των επιχειρήσεων

Πλέγμα κινήτρων για την ενίσχυση των κλάδων που αποτελούν την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, την περαιτέρω στροφή στην καινοτομία καθώς και νέα κίνητρα μεγέθυνσης των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν οι έξι άξονες της οικονομικής πολιτικής όπως περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης.

Η περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα συνεχίσει να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση Growth Awards. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Επιπρόσθετα θα προχωρήσει περαιτέρω ψηφιοποίηση-συγχρονισμός του δημόσιου τομέα καθώς και μέτρα ενδυνάμωσης του τραπεζικού ανταγωνισμού.

Τέλος έχει ξεκινήσει η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες με πρώτη την Eurobank, ενώ ακολουθεί η Alpha Bank.

Ο δεύτερος άξονας στρατηγικής εστιάζεται στην παροχή πλέγματος κινήτρων σε κλάδους της εγχώριας οικονομίας που επιδεικνύουν ανταγωνιστικότερη συμπεριφορά, όπως η φαρμακοβιομηχανία, οι ΑΠΕ και ο γεωργικός τομέας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο τρίτος άξονας που προβλέπει περαιτέρω κίνητρα για ενίσχυση της καινοτομίας, πέραν αυτών που προωθούνται ήδη μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Νέα και διαφοροποιημένα σε σχέση με τα υφιστάμενα κίνητρα προβλέπεται να παράσχει η κυβέρνηση για την μεγέθυνση των επιχειρήσεων.

Ο πέμπτος άξονας προβλέπει πρόσθετη στήριξη των επιχειρήσεων για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, πέραν των προβλεπόμενων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση θα επιδιώξει ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, αφού περιέγραψε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία λόγω των τεκτονικών αλλαγών στις γεωπολιτικές ισορροπίες και τις ραγδαίες εξελίξεις σε επίπεδο τεχνολογίας, σημείωσε τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, διευκρινίζοντας όμως ότι απαιτούνται άλματα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v