Δυναμικό παρών έδωσε η Ελλάδα στην έκθεση Αmerican Film Market

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες. Το ελληνικό περίπτερο συνδιοργάνωσαν η Enterprise Greece και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Δυναμικό παρών έδωσε η Ελλάδα στην έκθεση Αmerican Film Market

Η Ελλάδα έδωσε δυναμικό παρών στην Αmerican Film Market, συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο το οποίο συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην έκθεση για την αμερικανική και παγκόσμια οπτικοακουστική βιομηχανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου του 2023, το εθνικό περίπτερο στον χώρο της Location EXPO, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από πλήθος παραγωγών (Αμερικανών, Αυστραλών, Καναδών, Ασιατών και Ευρωπαίων), οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, καθώς και για τη δυναμική που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές.

Η παρουσία της χώρας μας στη φετινή Αmerican Film Market έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων στον οπτικοακουστικό κλάδο αλλά και για περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, οργανώθηκε εκδήλωση δικτύωσης στο πλαίσιο της έκθεσης με συμμετοχή εκπροσώπων του διεθνούς και εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου, στην οποία τα στελέχη της Enterprise Greece παρουσίασαν την επενδυτική πρόταση της χώρας, παρέχοντας τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και το σύνολο των επενδυτικών κινήτρων για τον οπτικοακουστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής του Λος Άντζελες, καθώς και με μεγάλα επενδυτικά funds.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Προξενείου, η αποστολή της Enterprise Greece πραγματοποίησε συναντήσεις με μερικά από τα μεγαλύτερα στούντιο και streaming platforms παγκοσμίως. Στις συναντήσεις αυτές, τα στούντιο και οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για την οικονομική πρόοδο, το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας στον οπτικοακουστικό κλάδο. Να σημειωθεί, πως η ελληνική αποστολή έτυχε εξαίρετης υποδοχής, με τις προθέσεις των εταιρειών να παρουσιάζονται υποσχόμενες για μελλοντική τους δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το Ελληνικό Προξενείο στο Λος Άντζελες, οργάνωσε εκδήλωση δικτύωσης στην Προξενική κατοικία, στην οποία παρέστησαν εξέχοντα μέλη της αμερικανικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Τα στελέχη της Enterprise Greece, με σύντομη παρουσίασή τους, αναφέρθηκαν στο συνεχώς βελτιούμενο επενδυτικό πλαίσιο και την πρόοδο που καταγράφει η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, ενώ είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά και να συνομιλήσουν με πιθανούς επενδυτές τόσο για διεθνείς συμπαραγωγές όσο και για τη δημιουργία νέων στούντιο και sound stages στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v