Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκέμβριο «κληρώνει» για το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά

Νέος τρίτος διαγωνισμός για το έργο επέκτασης της Ιονίας Οδού, μετά τις προσφυγές. Μετάθεση υποβολής δεσμευτικών προσφορών μετά την επαναπροκήρυξη.

Δεκέμβριο «κληρώνει» για το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά

Μικρή παράταση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το οδικό έργο επέκτασης της Ιονίας Οδού, γνωστού και ως Ιωάννινα- Κακαβιά, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον εν λόγω διαγωνισμό ύψους 234 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και προαίρεση 76 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (και αποσφράγιση προσφορών στις 16 Νοεμβρίου), ωστόσο κρίθηκε δικαιολογημένη η μετάθεση υποβολής αυτών για την 5η Δεκεμβρίου 2023 και αποσφράγιση στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε εκ νέου στις αρχές Οκτωβρίου, μετά από δύο ακυρώσεις λόγω προσφυγών κατασκευαστικών σχημάτων. Ειδικότερα στα τέλη Αυγούστου 2023, το ΥΠΟΜΕ ακύρωσε τον δεύτερο διαγωνισμό που επιχειρήθηκε για την υλοποίηση του οδικού έργου, μετά την προσφυγή που έκανε δεκτή η ΕΑΔΗΣΥ από το σχήμα ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε - ΕΚΤΕΡ Α.Ε - ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε - ΤΕ.ΝΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε. κατά των όρων του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως πριν τη συγκεκριμένη ακύρωση προϋπήρξε προηγούμενη ακύρωση της διαδικασίας λόγω προσφυγής του ίδιου σχήματος.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού από τη συμβολή της με την Εγνατία Οδό μέχρι την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Περιλαμβάνει δύο υποτμήματα:

  • Υποτμήμα 1: Ιωάννινα - Καλπάκι. Με αρχή το τέλος της σύμβασης παραχώρησης (Χ.Θ. 4+800) και πέρας το τέλος του AK Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και συνολικό μήκος 46,4 χλμ. νέας χάραξης. Στο υποτμήμα περιλαμβάνονται έξι (6) Ανισόπεδοι Κόμβοι, εκ των οποίων ο ΑΚ Κ3 Πασσαρώνος (Χ.Θ. 21+940 - Χ.Θ. 23+441) μήκους 1,47χλμ., αποτελεί την Προαίρεση 1.
  • Υποτμήμα 2: Καλπάκι - Κακαβιά. Με αρχή το πέρας του ΑΚ Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και πέρας τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς (Χ.Θ. 74+349,66) και συνολικό μήκος 23,11 χλμ., προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, που αποτελεί την Προαίρεση 2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v