Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Καίει τις διαρροές Σκρέκα για κατάργηση των προσφορών 1+1

Τέλος στα σενάρια για κόφτη στις προωθητικές ενέργειες έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα μπορούσαμε να παρέμβουμε στον τρόπο που προωθούν τα προϊόντα οι εταιρείες». Οι διαρροές Κ. Σκρέκα και η κριτική Κασσελάκη.

Μαρινάκης: Καίει τις διαρροές Σκρέκα για κατάργηση των προσφορών 1+1

Σε μείζον πολιτικό θέμα, όχι μόνο σε σχέση με την αντιπολίτευση και τον Στ. Κασσελάκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εσωκομματικά, εξελίσσεται το θέμα των παρεμβάσεων στην αγορά για τη μείωση των τιμών.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επί της ουσίας «άδειασε» τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για κατάργηση των προσφορών 1+1 στα σούπερ μάρκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε το ενδεχόμενο κατάργησης των προσφορών 1+1. Όπως τόνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές 1+1, ούτε καμία προσφορά, ούτε θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και τον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν. Αλίμονο αν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων. Μάλιστα συγκεκριμένα κι εμείς στο σπίτι μας προτιμούμε πολύ να αγοράζουμε το 1+1, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο, που δεν πρόκειται να γίνει, τι θα γίνει όταν γυρίσω σπίτι, με τη γυναίκα μου».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν τίθεται καν θέμα. Αλίμονο αν ποτέ καταργούσαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων ή προσφορές. Και ένα άλλο είναι ο έλεγχος που κάνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για το αν πράγματι οι προσφορές αυτές είναι προσφορές. Γιατί, ξέρετε, υπάρχει κάποιες φορές η πρακτική να βάζουμε κάτι σε προσφορά, αλλά πριν το βάλουμε σε προσφορά, να υπάρχει μια σχετική ανατίμηση. Αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται και ελέγχεται επισταμένα και είναι και ένα μέρος των προστίμων και έχουν και πάρα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα όλες αυτές οι κινήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και τα πρόστιμα που επιβάλλονται».

Των δηλώσεων του Παύλου Μαρινάκη είχαν προηγηθεί οι διαρροές Σκρέκα ότι το υπουργείο εξετάζει να μπει «κόφτης» στις προωθητικές ενέργειες και ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κασσελάκη να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την ακρίβεια.

Ο Κώστας Σκρέκας, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είχε ταχθεί εναντίον των προσφορών αυτών, τονίζοντας ότι δεν βοηθάνε στο να υπάρχει μια σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα, προσθέτοντας ότι η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να «στοκάρει» προϊόντα

«Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα να το πάρει σε προσφορά ο καταναλωτής, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα», είχε δηλώσει ο υπουργός.  

Κασσελάκης για κατάργηση προσφορών 1+1: Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών

Στο ζήτημα της ακρίβειας αναφέρθηκε με σημερινή του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως η μείωση των τιμών είναι εφικτή μόνο μέσω σοβαρών και συστηματικών ελέγχων και όχι με κατάργηση προσφορών 1+1.

«Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, νομίζοντας ότι αν τους επιβαρύνουν με τέτοιους έμμεσους τρόπους, δεν θα το καταλάβουν. Αυτά πιστεύεις όταν αγνοείς ότι οι πολίτες ζουν "εξαρτημένοι» από τον μισθό τους"», σημειώνει.

Οπως αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης: «Με έναν τρόπο θα έπρεπε να παρέμβει η κυβέρνηση στα σουπερμάρκετ: Έλεγχοι. Έλεγχοι σοβαροί, συστηματικοί, με στόχο τη μείωση των τιμών. Αντί γι’ αυτό τι κάνει; Παρεμβαίνει στο… μάρκετινγκ και καταργεί τις προσφορές 1+1 στα σουπερμάρκετ, με το πρόσχημα ότι οι πολίτες στοκάρουν προϊόντα! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, νομίζοντας ότι αν τους επιβαρύνουν με τέτοιους έμμεσους τρόπους, δεν θα το καταλάβουν. Αυτά πιστεύεις όταν αγνοείς ότι οι πολίτες ζουν "εξαρτημένοι από τον μισθό τους"».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v