Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου στις Βρυξέλλες

Θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και φορείς για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο. Τετάρτη, Ευρωπαϊκή Ημέρα Επενδύσεων για το Πράσινο Υδρογόνο, σε επαφή 25 επενδυτές και 10 επιχειρήσεις με startups.

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου στις Βρυξέλλες

Ξεκίνησε σήμερα στις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023 θα πραγματοποιηθεί τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου.

Θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του υδρογόνου, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το απόγευμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου φον ντερ Λάιεν και με κεντρική ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Μάρος Σέφτσοβιτς σχετικά με τη σημασία του υδρογόνου και τις μελλοντικές παγκόσμιες προκλήσεις, ιδίως την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας της ΕΕ.

Σήμερα το πρωί, ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν συμμετείχε στο έβδομο Φόρουμ Υδρογόνου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο. Στο Φόρουμ γίνεται ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημαίνονται οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ώστε να πραγματοποιηθεί η φιλοδοξία μας για το υδρογόνο έως το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU.

Την Τετάρτη, στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου, η Επίτροπος κ. Κάντρι Σίμσον θα απευθύνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη σημασία της στήριξης των υποδομών υδρογόνου και τις επικείμενες σχετικές δράσεις. Ο Επίτροπος κ. Χούκστρα θα εκφωνήσει ομιλία την Πέμπτη σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου. Επίσης την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, η Επιτροπή θα ξεκινήσει την πρώτη δημοπρασία της Τράπεζας για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, με τη στήριξη του Ταμείου Καινοτομίας της ΕΕ.

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επενδύσεων για το Πράσινο Υδρογόνο θα φέρει σε επαφή πάνω από 25 επενδυτές και 10 επιχειρήσεις υδρογόνου από όλη την ΕΕ με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογιών υδρογόνου και με έργα μεγάλης κλίμακας. Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με το διαδικτυακό σεμινάριο «Στον δρόμο για την COP28», ενόψει της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v