Ναυτιλία: Στην πρώτη θέση του ΙΜΟ επανεξελέγη η Ελλάδα

Με 146 ψήφους σε σύνολο 162, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη για την ποιότητα και παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών διεθνώς. «Επισφραγίζεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος της χώρας στην παγκόσμια ναυτιλία», δηλώνει ο Χρ. Στυλιανίδης.

Ναυτιλία: Στην πρώτη θέση του ΙΜΟ επανεξελέγη η Ελλάδα

Την πρώτη θέση στην Κατηγορία «Α» του συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κατέλαβε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη συνεχή φορά την παγκόσμια αναγνώριση της αξιοπιστίας της, ως παρόχου ποιοτικών ναυτιλιακών υπηρεσιών. Με 146 ψήφους σε σύνολο 162 εγκύρων, η Ελλάδα εκλέχθηκε πρώτη ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες αναφορικά με την ποιότητα και την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της 33ης συνέλευσης του Οργανισμού.

Η νέα επιτυχία προκύπτει ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπουργείου Εξωτερικών. Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε: «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση στην Κατηγορία "Α" του ΙΜΟ για δεύτερη συνεχόμενη φορά είναι μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας σε μια κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή ναυτιλία. Επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας, καθώς και την άριστη συνεργασία της χώρας μας με τον Οργανισμό και τα κράτη-μέλη του. Παράλληλα, επισφραγίζει τον δυναμικό και πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς και τη μακρόχρονη και καθοριστική συμβολή της στη διαμόρφωση της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής και νομοθεσίας, μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων καθώς και της συνεχούς και ενεργούς παρουσίας μας στις εργασίες των Επιτροπών-Υποεπιτροπών του Οργανισμού».

Ο υπουργός ευχαρίστησε τα κράτη-μέλη του ΙΜΟ που τίμησαν τη χώρα μας με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, τονίζοντας πως «η Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να υποστηρίζει δυναμικά και εποικοδομητικά την υλοποίηση των στόχων του ΙΜΟ για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτική, "πράσινη" και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία. Προς αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε στη γόνιμη συνεργασία με τον νέο γενικό γραμματέα του ΙΜΟ Αρσένιο Ντομίνγκεζ, με τον οποίο ήδη είχα μια πρώτη συνάντηση στο Λονδίνο, καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου του ΙΜΟ, με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τρόπο που θα επιτρέψει τη δίκαιη και ισορροπημένη μετάβαση που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου».

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 40 μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ για την περίοδο 2024 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο. Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν κατά σειρά οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Νορβηγία, Παναμάς, Δημοκρατία της Κορέας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Λιβερία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v