Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε καταβάλλονται επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων

Ο κύκλος των καταβολών ανοίγει με τους ανέργους και σειρά παίρνουν συνταξιούχοι, δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων και έκτακτων ενισχύσεων, καθώς και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Δείτε τις ημερομηνίες.

Πότε καταβάλλονται επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων

Ξεκινάει από αύριο Δευτέρα 4/12 η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για τους ανέργους, ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί όλα τα έκτακτα επιδόματα.

Ειδικότερα, ο κύκλος των καταβολών ανοίγει με τη σκυτάλη πρώτα στους ανέργους, οι οποίοι μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας θα ξεκινούν να λαμβάνουν και το δώρο Χριστουγέννων. Το ποσό φτάνει στα 479 ευρώ για τον άγαμο και προσαυξάνεται αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά, εφόσον βεβαίως υπάρχει εγγεγραμμένη ανεργία για όλη την περίοδο από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Θα καταβληθεί μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας, άρα πρόκειται για σημαντική πίστωση που θα φανεί από αύριο στον τραπεζικό λογαριασμό. Ο αρμόδιος φορέας ΔΥΠΑ κάνει λόγο για 160 εκατ. ευρώ και περίπου 346.000 δικαιούχους.

Για τους συνταξιούχους έχουν κλειδώσει η 21η και η 22η Δεκεμβρίου, όταν μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου θα φανεί και η αύξηση σε ποσοστό 3%, η οποία θα ισχύσει για όλο το 2024.

Το επίδομα των 100-200 ευρώ είναι μια εφάπαξ ενίσχυση που θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου σε όσους έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ. Οσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά και είναι ταυτόχρονα χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν την ίδια μέρα την εφάπαξ ενίσχυση των 150 ευρώ.

Η 21η ή 22 Δεκεμβρίου θα είναι και η ημερομηνία καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Εκτός από τα 150 ευρώ των χαμηλοσυνταξιούχων, θα έρθει και η επιπλέον μιάμιση δόση που θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων, το επιπλέον 50% που θα καταβληθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ για όσους ανήκουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, για τον ιδιωτικό τομέα, στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί ολόκληρος μισθός-δώρο, εφόσον έχει απασχοληθεί κανείς για το σύνολο του διαστήματος από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v