Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: «Τσαπατσουλιές» με κοινωνικό αυτοματισμό στο φορολογικό

«Ξεπερασμένο το εργαλείο των τεκμηρίων», με «το καφενείο στην επαρχία να εξισώνεται με την πολυτελή καφετέρια στο Κολωνάκι».

Ανδρουλάκης: «Τσαπατσουλιές» με κοινωνικό αυτοματισμό στο φορολογικό

«Τσαπατσουλιές και όχι μεταρρύθμιση» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το φορολογικό νομοσχέδιο, ρωτώντας ειρωνικά την κυβέρνηση: «Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, τώρα καταλάβατε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή 10 δισ. ευρώ;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέδειξε τη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού που υλοποιεί η κυβέρνηση «με διαίρει και βασίλευε μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως παλαιότερα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων».

«Αντί για σύγχρονα εργαλεία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, πάτε στο ξεπερασμένο εργαλείο των τεκμηρίων», είπε, μιλώντας για καταφανείς αδικίες, όπως «η εξίσωση ενός καφενείου στην επαρχία με την πολυτελή καφετέρια στο Κολωνάκι».

Ακόμα και για άρθρα που δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει, ζήτησε βελτιώσεις: «Αντιμετωπίζετε το airbnb στη Μύκονο ισότιμα με κάποιο σε άλλο σημείο της χώρας, όταν η τιμή στο πρώτο μπορεί να ισούται με την τιμή είκοσι άλλων», είπε.

Και ζήτησε εκ νέου την κατάργηση ή αναστολή της golden visa, που εκτινάσσει τις τιμές των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v