Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν μπόνους παραγωγικότητας

Τον καθορισμό των υπηρεσιών και των ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων εισηγήθηκαν στο υπουργικό Κ. Χατζηδάκης και Ν. Κεραμέως.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν μπόνους παραγωγικότητας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον καθορισμό των υπηρεσιών και των ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων κατ’ εφαρμογή του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2024.

Οι Υπουργοί παρουσίασαν τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το μπόνους παραγωγικότητας αφορά:

• Υπάλληλους που υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής (ΕΣΚυΠ), όπου εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης (ΕΣΔ) των Υπουργείων (άρθρο 23 του ν. 4940/2022),

• Υπάλληλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (άρθρο 24 του ν. 4940/2022),

• Υπάλληλους που εργάζονται για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων (άρθρο 25 του ν. 4940/2022).

Οι δύο Υπουργοί εισηγήθηκαν την ανταμοιβή των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής στο οποίο εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων για το έτος 2023.

Στόχος είναι, εντός του 2024, η εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής να διευρυνθεί, στο μέτρο του δυνατού, ευρύτερα στο Δημόσιο και να εφαρμόζεται πάντοτε με τον αντικειμενικότερο τρόπο, αναφέρεται στην εισήγηση των δυο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v