Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει θέσεις η Ελλάδα στην κατάταξη για το γρήγορο ίντερνετ

Χάνει θέσεις στην κατάταξη η χώρα μας σε σχέση με κράτη όπως η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ. Η μέση ταχύτητα το Νοέμβριο υπολογίστηκε τα 69,12 Mbps.

Χάνει θέσεις η Ελλάδα στην κατάταξη για το γρήγορο ίντερνετ

Με μικρότερες ταχύτητες σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ «τρέχει» το internet στην Ελλάδα, η οποία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ookla, καταλαμβάνει την 38η θέση ανάμεσα σε 145 κράτη ανά τον κόσμο.

Όπως προκύπτει η Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο κατέβηκε επτά ολόκληρες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με το πιο γρήγορο Internet για κινητές συσκευές. Η μέση ταχύτητα (download) τον Νοέμβριο στην Ελλάδα κινήθηκε στα επίπεδα των 69,12 Mbps. Όσον αφορά τις συνδέσεις σταθερών ευρυζωνικών δικτύων η χώρα μας βρίσκεται στην 98η θέση ανάμεσα σε 181 χώρες του κόσμου, με επίδοση 48,66 Mbps ανεβαίνοντας δύο θέσεις σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο στην Ελλάδα το latency -η καθυστέρηση απόκρισης- στην περίπτωση του mobile internet είναι 22 ms, ενώ στις συνδέσεις μέσω σταθερών δικτύων είναι 12 ms.

Η Αθήνα

Πόλεις όπως τα Σκόπια και η Σόφια είχαν τον Νοέμβριο μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet (download) 102,8 και 101,15 Mbps αντίστοιχα, όταν στην Αθήνα το mobile internet έτρεχε με 62,73 Mbps. Με αυτή την επίδοση η πρωτεύουσα κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών στον κόσμο, χάνοντας 4 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Σκόπια και Σόφια βρίσκονται στην 27η και 29η θέση, αντίστοιχα, στην κατάταξη με το πιο γρήγορα δίκτυα mobile internet παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς εταιρείας μετρήσεων Ookla, τον Νοέμβριο το mobile internet στη Θεσσαλονίκη είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στην Αθήνα και συγκεκριμένα έφτανε τα 71,05 Mbps. Με βάση αυτή την επίδοση η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υψηλότερα από την Αθήνα στη διεθνή λίστα, κατακτώντας την 48η θέση, έχοντας, ωστόσο, επίσης υποχωρήσει δύο θέσεις σε σχέση με το 2022.

Kαι στις σταθερές συνδέσεις, η Αθήνα κινείται πολύ χαμηλά, σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, με μέση ταχύτητα (download) τα 49,91 Mbps, που το τοποθετεί την ελληνική πρωτεύουσα μόλις στην 116η θέση μεταξύ 195 πόλεων διεθνώς.

Από τα στοιχεία της Ookla, της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στις μετρήσεις των ευρυζωνικών συνδέσεων, προκύπτει ότι το πιο γρήγορο mobile internet στον κόσμο τον Νοέμβριο απολάμβαναν οι κάτοικοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μέση ταχύτητα (download) στις συνδέσεις μέσω κινητών δικτύων τα 324,92 Mbps. Το πιο γρήγορο σταθερό ευρυζωνικό Internet έχει η Σιγκαπούρη με μέση ταχύτητα (download) τα 263,51 Mbps.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v