Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο πωλούνται οι βίλες στο Costa Navarino

Στη σύσταση μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας οι επισκέπτες του τουριστικού συγκροτήματος της Μεσσηνίας θα έχουν στη διάθεσή τους μία συλλογή από βίλες προς μίσθωση προχωρά η Τ.Ε.ΜΕΣ. Πόσο πωλούνται οι νέες βίλες.

Πόσο πωλούνται οι βίλες στο Costa Navarino

Τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι της Costa Navarino θα μπορούν να ενοικιάζουν τις κατοικίες τους σε τρίτους, έχει δρομολογήσει η Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών και των βιλών της Costa Navarino, οι οποίοι επιλέγουν να εκμεταλλευτούν το ακίνητό τους όταν δεν διαμένουν οι ίδιοι σε αυτό, ένα νέο ολοκληρωμένο προϊόν.

Η πλατφόρμα θα λανσαριστεί μέσα στο 2024 και επί της ουσίας θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στην Costa Navarino, διαμορφώνοντας αυτόματα μία νέα δεξαμενή δυνάμει επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά την οικιστική ανάπτυξη στην Costa Navarino, μέσα στο 2024 θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους οι 42 κατοικίες της γειτονιάς Rolling Greens στο Navarino Dunes, της πρώτης γειτονιάς που αναπτύχθηκε με τη φιλοσοφία «turn-key» (με το κλειδί στο χέρι). Έλληνες και ξένοι, κυρίως από τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης, σε ένα μίγμα 50%-50%, είναι οι νέοι μόνιμοι κάτοικοι της Costa Navarino.

Η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές αειφόρου ανάπτυξης και πλαισιώνονται από ένα οικοσύστημα δραστηριοτήτων και εμπειριών οδήγησε, μάλιστα, στην πρόσφατη προσθήκη της γειτονιάς Valley Greens, με την οποία ολοκληρώνεται το οικιστικό κομμάτι στο Navarino Dunes. Η νέα γειτονιά περιλαμβάνει semi-detached κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων καθώς και detached κατοικίες, οι οποίες επίσης παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key).

Υπενθυμίζεται ότι στην Costa Navarino υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές περιοχές ανάπτυξης κατοικιών: Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens, στις οποίες είναι διαθέσιμοι 3 τύποι κατοικιών: “off-plan” (από τα σχέδια), “turn-key” (με το κλειδί στο χέρι) και branded διαμερίσματα.

Tο εύρος τιμών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, διαμορφώνεται από 3,75 εκατ. ευρώ για τις “custom” κατοικίες, από 1,4 εκατ. ευρώ για τις “turn-key” κατοικίες και από 770 χιλ. για τα branded διαμερίσματα. Οι βίλες στη γειτονιά Rolling Greens πωλήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, ενώ σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο γειτονιές, τη Sea Dunes και την Olive Grove, μέχρι σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει πωληθεί πάνω από το 80% των κατοικιών.

Σε ό,τι αφορά την εκκίνηση της σεζόν, η αυλαία στην Costa Navarino ανοίγει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με Γερμανούς, Ελβετούς και Σκανδιναβούς να δίνουν το παρών στη Μεσσηνία ήδη από τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, για πρώτη χρονιά φέτος στην Costa Navarino θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, η οποία εκτείνεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, τα 4 ξενοδοχεία, τα 4 γήπεδα γκολφ και η Navarino Agora.

Το The Westin Resort Costa Navarino υποδέχεται τη νέα σεζόν στις 18 Φεβρουαρίου, με το Mandarin Oriental να ακολουθεί την 1η Απριλίου, παρουσιάζοντας μέσα στη χρονιά 5 νέες βίλες 3 υπνοδωματίων και τη νέα Royal Villa 5 υπνοδωματίων. Στις 25 Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία του το The Romanos, a Luxury Collection Resort, ενώ το W Costa Navarino βάσει προγραμματισμού θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 3 Μαΐου.

Σημαντικό ρόλο στην έναρξη της σεζόν τον Φεβρουάριο και στην επέκτασή της μέχρι τον Νοέμβριο διαδραματίζουν τα γήπεδα γκολφ που προσελκύουν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τους λάτρεις του ευγενούς αθλήματος.

Ενισχύεται η Καλαμάτα ως προορισμός

Καταλυτικής σημασίας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στα δύο άκρα της τόσο για την Costa Navarino όσο και για τη Μεσσηνία είναι και τα από αέρος δρομολόγια, νέα και παλαιά, που θα «ενώσουν» την Καλαμάτα με άλλες πόλεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στην περιοχή της Μεσσηνίας εγκαινιάζεται φέτος με τις απευθείας πτήσεις της Αegean από το Μόναχο στις 18 Φεβρουαρίου και της SAS από τη Στοκχόλμη στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πτήσεις ενισχύονται σταδιακά από τον Μάρτιο, όταν και ξεκινούν τα δρομολόγια της Αegean από Κοπεγχάγη (9/3) και Ελσίνκι (24/3). Τον Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 15 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις της ελβετικής Edelweiss Air από Ζυρίχη.

Τον Απρίλιο θα εκτελέσει τα πρώτα της δρομολόγια στην Καλαμάτα για φέτος η ισπανική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Volotea, η οποία θα συνδέει για πρώτη φορά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τη Λυών και τη Λιλ. Τον ίδιο μήνα ξεκινούν και οι πτήσεις της Transavia από το Άμστερνταμ και το Παρίσι, ενώ και η easyJet αρχίσει τα δρομολόγια από το Λονδίνο.

Ακόμη πιο ενισχυμένο είναι το πτητικό έργο των αεροπορικών τον Μάιο, όταν και θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, της Condor από τη Φρανκφούρτη, της Eurowings από Ντίσελντορφ, της Jet2 από Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ, της Discover Airlines του ομίλου της Lufthansa από το Μόναχο και της Volotea από τη Νάντη.

Τον Ιούνιο σειρά έχουν η Austrian Airlines από τη Βιέννη, η Ryanair από Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο και Βιέννη και η Swiss από Γενεύη, ενώ τον Ιούλιο θα κάνει πρεμιέρα στην Καλαμάτα η Air France με δρομολόγια από το Παρίσι.

Ως προς τη σύνδεση της Καλαμάτας με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, η Αegean θα συνδέει το Ηράκλειο με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα δύο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου, ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα θα αρχίσουν στις 4 Απριλίου. Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v