Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΑΥΦΕ: Αυξήθηκαν εισφορές και αξία περιουσίας το 2023

Η αξία της κινητής περιουσίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών ανήλθε σε 381,8 εκατ. Ευρώ, από 324,9 εκατ. Ευρώ που ήταν το 2022.

ΤΕΑΥΦΕ: Αυξήθηκαν εισφορές και αξία περιουσίας το 2023

Mε θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις εισφορές και την αξία της κινητής περιουσίας έκλεισε το 2023 για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών.

Συγκεκριμένα, το ύψος των εισφορών το 2023 διαμορφώθηκε στα 46,4 εκατ. Ευρώ έναντι 42,3 εκατ. Ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,65%.

Παράλληλα, η αξία της κινητής περιουσίας του Ταμείου ανήλθε σε 381,8 εκατ. Ευρώ, από 324,9 εκατ. Ευρώ που ήταν το 2022. Η απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ενισχύθηκε κατά 8,52%.

Για την τρέχουσα χρήση πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει προς υλοποίηση το Ταμείο. Αυτές είναι:

1. Να ολοκληρωθεί η αποθεματοποίηση του Ταμείου τα έτη 2024-2025.

2. Η αύξηση των εισφορών μέσω συνεχών ελέγχων των εργοδοτών στους οποίους παρέχεται και η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προηγούμενων ετών.

3. Η εντονότερη εξωστρέφεια του Ταμείου μέσω της προβολής του έργου που επιτελεί προς τους ασφαλισμένους του και τους συνταξιούχους, αλλά και προς τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και σε παράγοντες της Πολιτείας.

4. Η διασύνδεση μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης που προτίθεται να ξεκινήσει το Ταμείο και

5. Η αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος.


Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε , κ. Ελευθέριος Ντούμας «ο πήχης των στόχων μας ανεβαίνει φέτος ακόμη πιο ψηλά. Επιδίωξη μας είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ το Ταμείο εξασφαλίζοντας έτσι την πραγματοποίηση των οικονομικών και ασφαλιστικών απαιτήσεων των μελών μας, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους εργοδότες, αλλά και με παράγοντες της Πολιτείας και βεβαίως να βελτιώσουμε μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης την εμπειρία και την ικανοποίηση των υπαλλήλων μας, που με το έργο τους στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v