Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Πώς τα απογευματινά χειρουργεία θα μειώσουν τις αναμονές

Τι αναφέρει ο υπουργός Υγείας για τα νοσοκομεία που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Γεωργιάδης: Πώς τα απογευματινά χειρουργεία θα μειώσουν τις αναμονές

του Δημήτρη Καραγιώργου (iatronet.gr)

Την εκτίμηση ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα μειώσουν τις λίστες αναμονής ασθενών, εκφράζει ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο iatronet.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως υπάρχει πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, για να μπορεί μία χειρουργική κλινική να λειτουργεί απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να εκτελεί τα πρωινά.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Τα απογευματινά χειρουργεία θα λειτουργήσουν στην ίδια λογική με τα απογευματινά ιατρεία. Σήμερα, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο μπορεί ένας συμπολίτης μας - αντί να περιμένει να κλείσει ένα πρωινό ραντεβού με τον γιατρό - να πάει το απόγευμα, να πληρώσει και να τον δει την ίδια μέρα.

Από όταν ξεκίνησαν να λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία, ο μέσος χρόνος αναμονής από έξι μήνες έπεσε στους δύο μήνες. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τα απογευματινά χειρουργεία.

Με αυτή τη διαδικασία, και θα μειώσουμε τη λίστα αναμονής και θα δώσουμε κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ να παραμείνουν στα νοσοκομεία γιατί θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα εισοδήματα τους.

Ταυτόχρονα, για να αποφύγουμε φαινόμενα κατάχρησης του νόμου, έχουμε προβλέψει πως για να μπορεί μια κλινική να έχει την άδεια να στήνει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να εκτελεί στα πρωινά χειρουργεία, τα δωρεάν δηλαδή, τον ίδιο αριθμό επεμβάσεων που έκανε και πριν".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v