Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου κεφαλαίου του ελληνικού τουρισμού

"Η Ελλάδα στοχεύει να διαφοροποιήσει και να ενισχύσει το τουριστικό της χαρτοφυλάκιο, με έργα που θα υποστηρίξουν την αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών θερέτρων, των εγκαταστάσεων σπα και ευεξίας, των καταδυτικών αξιοθέατων και των μαρινών για σκάφη αναψυχής", σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου κεφαλαίου του ελληνικού τουρισμού

Τον σχεδιασμό της ελληνικής Κυβέρνησης για ένα βιώσιμο μέλλον στον τουρισμό στην Ελλάδα, ανέλυσε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με μήνυμά της, στο 5ο Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο συνδιοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την Καθημερινή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να τοποθετήσει τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την οικονομία. Σημειώνει πως εστιάζουν στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη, που τοποθετεί με έμφαση τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του. Προσθέτει, δε, πως αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ, η Ελλάδα στοχεύει να διαφοροποιήσει και να ενισχύσει το τουριστικό της χαρτοφυλάκιο, με έργα που θα υποστηρίξουν την αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών θερέτρων, των εγκαταστάσεων σπα και ευεξίας, των καταδυτικών αξιοθέατων και των μαρινών για σκάφη αναψυχής.

Υπογράμμισε, δε, πως στόχος του είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών των ανθρώπων και της διατήρησης των φυσικών και πολιτιστικών μας πόρων, καθώς και να ενθαρρύνουν τις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν στην τουριστική ανάπτυξη προωθώντας την οικονομική ενδυνάμωση. «Στόχος μας είναι να σφυρηλατησουν συνεργασίες, να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις και να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και συνέργειες. Τα αποφασιστικά βήματα, τώρα, είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον τουρισμό καθώς και για τη διαφύλαξη των αξιοσημείωτων θησαυρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε κλείνοντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v