Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού βρίσκονται τα περισσότερα boutique ξενοδοχεία

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των πιστοποιημένων ξενοδοχείων προσεγγίζει τα 200, εκ των οποίων το 38% είναι 5 αστέρων.

Πού βρίσκονται τα περισσότερα boutique ξενοδοχεία

Σχεδόν 200 είναι σήμερα τα πιστοποιημένα boutique ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, με 100 ακόμη να βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Η πλειονότητα των ήδη πιστοποιημένων boutique ξενοδοχείων βρίσκεται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να έχουν ισχυρή παρουσία, ακολουθεί σε δυναμική η Κρήτη και έπεται η Αττική. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου.

«Το πρόγραμμα “Boutique Hotel” είναι ένα project που υπέστη πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις κατά την πανδημία, αλλά δεν έχασε τη δυναμική του. Είναι ένα προϊόν με τάξη μεγέθους γύρω στα 300-400 ξενοδοχεία. Είναι ένα προϊόν που φέρνει υπεραξία στα ξενοδοχεία, τα οποία κάνουν προσπάθεια να ξεπεράσουν τα κριτήρια της αστεροποίησης και προσπαθούν να πληρούν και τα κριτήρια της πιστοποίησης των boutique», τόνισε κατά την παρουσίαση της νέας ταυτότητας επικοινωνίας του σήματος “Boutique Hotel” ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ως προς την ποιοτική κατανομή των boutique ξενοδοχείων, το 38% είναι ξενοδοχεία 5 αστέρων, το 40% είναι ξενοδοχεία 4 αστέρων και το 22% μονάδες 3 αστέρων.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά τους, είναι ξενοδοχεία μικρού μεγέθους, μέχρι 60 δωμάτια, διαθέτουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και προσφέρουν αναβαθμισμένες παροχές και προσωποποιημένες υπηρεσίες.

«Ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσει κάποιος υπεραξία στον αιώνα που ζούμε είναι να συνδυάσει καινοτομία και ποιότητα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το πρόγραμμα που σκοπό έχει να αναδείξουμε τις προσπάθειες του πρωτοποριακού σχεδιασμού με την παράλληλη ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών φιλοξενίας. Αναβαθμίζουμε επί της ουσίας την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και προσφέρουμε προοπτικές ανάπτυξης στηρίζοντας μικρά ξενοδοχεία, καθώς μιλάμε για ξενοδοχεία έως 60 δωμάτια», επεσήμανε η Χριστίνα Τετράδη αντιπρόεδρος του ΞΕΕ.

«Επενδύουμε στην αισθητική, στην ιδιαιτερότητα και στη λεπτομέρεια. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας. Κάθε ξενοδοχείο έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και πολλά ενσωματώνουν τοπικά στοιχεία και παραδόσεις. Το καθένα είναι μια ιδιαίτερη μονάδα», συμπλήρωσε.

Το σήμα «Boutique Hotel» του ΞΕΕ είναι η επίσημη σφραγίδα πιστοποίησης μικρών ξενοδοχείων απαράμιλλης αισθητικής και καινοτόμων υπηρεσιών και η κορυφαία κοινότητα μικρών διακεκριμένων ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

«Τα boutique ξενοδοχεία προσφέρουν προσωποποιημένες εμπειρίες, ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής. Προσφέρουν αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία που απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής αγοράς. Προσφέρουν ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που μπορεί να τοποθετεί με αξιώσεις απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό και στα διεθνή αναγνωρισμένα και καταξιωμένα brands», είπε από την πλευρά της η Μαρία Τζάννου, σύμβουλος Marketing του Προγράμματος.

Το «Boutique Hotel» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαδικασία πιστοποίησης και προσφέρει προνόμια στα μέλη του, όπως δυνατότητα αναβάθμισης κατηγορίας αστεριών, προοπτικές ανάπτυξης μέσω επαγγελματικών επαφών (B2b forum), οργανωμένης συμμετοχής σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, συμμετοχή σε διαφημιστικές καμπάνιες, προβολή στη διαδικτυακή πύλη και τα social media του προγράμματος, συμμετοχή σε εξειδικευμένα workshops κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v