Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήμα πίσω από Αδωνι για τα γενόσημα με καρφιά στον... πρώην

Κλήθηκα να εφαρμόσω απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Πλαφόν €3 στην ανατίμηση.

Βήμα πίσω από Αδωνι για τα γενόσημα με καρφιά στον... πρώην

Μετά τις διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και πολιτών ότι πολλοί ασφαλισμένοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για τα γενόσημα σκευάσματα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι εντός της ημέρας επίκειται ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο «κλειδώνει» την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Η βούλησή μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών, για αυτό τον λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα "κλειδώνει" τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μάς είπαν και δικαίως τα παράπονά τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v