Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enterprise Greece: Με 60 εταιρείες η Ελλάδα στην έκθεση τροφίμων GULFOOD 2024

Εξήντα Έλληνες εξαγωγείς συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), παρουσιάζοντας τα ελληνικά τρόφιμα σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Enterprise Greece: Με 60 εταιρείες η Ελλάδα στην έκθεση τροφίμων GULFOOD 2024

Τα ελληνικά τρόφιμα πρωταγωνίστησαν για ακόμα μια χρονιά στη Gulfood 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Dubai World Trade Center, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εξήντα (60) Έλληνες εξαγωγείς συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), παρουσιάζοντας τα εξαιρετικής ποικιλίας και υψηλής διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν και οι Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα, το Επιμελητήριο Ευβοίας και το Επιμελητήριο Λάρισας στηρίζοντας τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής τους. H επισκεψιμότητα από εκπροσώπους εταιρειών από διάφορες χώρες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις 12.000 επιχειρηματικές επαφές που είχαν οι Έλληνες εξαγωγείς κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης και ο Πρόξενος κ. Παναγιώτης Κουγιού. Επίσης, το εθνικό περίπτερο επισκέφτηκαν και υποστήριξαν όλα τα στελέχη του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομία των ΗΑΕ είναι η 5η σημαντικότερη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, με ΑΕΠ περίπου $442 δισ. για το 2022 (πηγή: CBUAE). Στρατηγικό στόχο της χώρας αποτελεί η διαφοροποίηση της οικονομίας και η απεξάρτησή της από τον πετρελαϊκό τομέα αλλά και η καθιέρωσή της ως περιφερειακό και παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, μεταφορών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τα ΗΑΕ διαθέτουν επίσης ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, ενώ θεωρούνται πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1δις. καταναλωτών περιλαμβάνοντας αυτές της Μέσης Ανατολής, Ν. Ασίας, βορείου και ανατολικής Αφρικής.

Με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό της κατανάλωσης, τα ΗΑΕ εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων, με κύριους εισαγωγείς την Ευρώπη και την Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v