Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Γ. Στουρνάρα στην Κύπρο, MoU μεταξύ των δυο κεντρικών τραπεζών

Θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσκεψη Γ. Στουρνάρα στην Κύπρο, MoU μεταξύ των δυο κεντρικών τραπεζών

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συνοδεύει η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Κατά την επίσκεψη θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών σε τομείς όπως η Εποπτεία (επιτόπιοι έλεγχοι, cyber resilience, ICT risks), η οικονομική έρευνα, τα Συστήματα Πληρωμών, η πρόληψη ξεπλύματος χρήματος, η κλιματική αλλαγή, οι δράσεις χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού κ.α.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης εργασίας της Υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνας Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v