Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι είναι οι Ισπανοί που επενδύουν 200 εκατ. στα Καμένα Βούρλα

Παρουσία σε τουρισμό, real estate και οικιστικά προγράμματα από τη Φλόριντα μέχρι το Ντουμπάι έχει η Inmo Parck Invest S.A. που επελέγη από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής και του κάμπινγκ Κονιαβίτη.

Ποιοι είναι οι Ισπανοί που επενδύουν 200 εκατ. στα Καμένα Βούρλα

Επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να πραγματοποιήσει η ισπανικών συμφερόντων εταιρεία Inmo Parck Invest S.A. για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής και του κάμπινγκ Κονιαβίτη, μετά την ανάδειξή της ως προτιμητέου επενδυτή στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που «έτρεξε» το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Inmo Parck Invest S.A., με γραφεία σε Μάλαγα και Αθήνα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων στην Ισπανία και στην Ελλάδα και στόχο της αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή της εκτός Ευρώπης μέσω έργων που σχεδιάζονται στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και στο Ντουμπάι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η INMO Parck Invest έχει επικεντρωθεί στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, και δη στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, χάρη στις σημαντικές αποδόσεις που δύνανται να προσφέρουν.

Στο επί ελληνικού εδάφους χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται τουριστικά έργα υψηλής κλίμακας, όπως το Hills & Sea Kea Resorts στην Τζια, καθώς και οικιστικά projects. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, ένα resort, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 75 υψηλών προδιαγραφών βίλες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026. Όπως αναφέρει, δε, στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία προσεχώς θα δημιουργήσει ένα αντίστοιχο project, αυτή τη φορά στη Μύκονο.

Η Inmo Parck Invest S.A. έχει επίσης υπό ανάπτυξη πολυτελείς κατοικίες στη Σαντορίνη και ένα οικιστικό project στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια, σε μικρή απόσταση από το Πολυτεχνείο. Επί ελληνικού εδάφους, πάντα, η εταιρεία έχει παραδώσει δύο οικιστικά έργα στον Πειραιά, ενώ σε ό,τι αφορά στην παρουσία της στην Ισπανία, έχει ολοκληρώσει, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση ενός ακόμη οικιστικού project υψηλών προδιαγραφών.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ

Το project με το οποίο έχει επιφορτιστεί πλέον η Inmo Parck Invest S.A. μετά την ανάδειξή της ως προτιμητέου επενδυτή για την αξιοποίηση του «φιλέτου» στα Καμένα Βούρλα είναι αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της.

Εκτός από το τίμημα των 11 εκατ. ευρώ που κατέβαλε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του ακινήτου. Στον αρχικό σχεδιασμό, προβλέπεται η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας και εγκαταστάσεων ευεξίας, ακολουθώντας μια βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική, με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή.

Στο ένα τμήμα του ακινήτου, βάσει της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου) που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται χρήση Τουρισμού – Αναψυχής, δηλαδή ο επενδυτής μπορεί να αναπτύξει, μεταξύ άλλων, τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των ιαματικών πηγών, τουριστικούς λιμένες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής και ελικοδρόμιο.

Το δεύτερο τμήμα του ακινήτου περιλαμβάνει και τις δύο ιαματικές πηγές, εκ των οποίων η μία είναι αναγνωρισμένη και η δεύτερη βρίσκεται στο στάδιο αναγνώρισης των υδάτων της. Η συγκεκριμένη έκταση καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών και, σύμφωνα με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, φυλάκιο, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κ.λπ., καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης, με δεδομένο ότι ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τους ιαματικούς πόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v