Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την Golden Visa στη Βουλή

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για το νέο πλαίσιο της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων και για το πρόγραμμα της Golden Visa.

Χατζηδάκης: Την ερχόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την Golden Visa στη Βουλή

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το πρόγραμμα της Golden Visa, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου Greece Talks, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έδωσε και το χρονοδιάγραμμα για το επόμενο πακέτο ρυθμίσεων σχετικά με την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

«Οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει σημαντικά παραπάνω απ’ όσο έχει ανέβει η ελληνική οικονομία. Ο νόμος της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων πήρε ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου. Καταλήξαμε σε κάποιες πρώτες ρυθμίσεις και τώρα θα αφήσουμε να στεγνώσει το μελάνι της ρύθμισης, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε και θα συζητήσουμε ξανά τις όποιες παρεμβάσεις».

Μάλιστα, όπως τόνισε, η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ο βασικός λόγος για τις στρεβλώσεις που διαπιστώνονται στις τιμές των ακινήτων κάποιων πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

Ταχύτερα αναμένεται η ρύθμιση για το πρόγραμμα της χρυσής βίζας. «Ήδη έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός για την αύξηση των ορίων, στη Θεσσαλονίκη το όριο επένδυσης θα ανέβει στις 800.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v