Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν φέτος στο Ιόνιο

Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Ζάκυνθος βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών. Ποιες νέες μονάδες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2024.

Τα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν φέτος στο Ιόνιο

Στον χάρτη των επενδυτών οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες για να επιχειρήσουν στον τουρισμό έχουν μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια τα νησιά του Ιονίου. Τουριστικά projects υψηλών προδιαγραφών βρίσκονται στα σκαριά από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με στόχο αφενός την προσέλκυση της ελίτ του τουρισμού και αφετέρου την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των Επτανήσων.

Το ντεμπούτο τους μέσα στο 2024 αναμένεται να κάνουν τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ενώ και για τα επόμενα χρόνια έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις πολλών αστέρων.

Πρεμιέρα στην εκκίνηση της σεζόν αναμένεται να κάνει το Domes Maison Corfu στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Το Domes Maison, το οποίο θα φιλοξενείται σε ένα αυθεντικό αρχοντικό του 1903, θα λειτουργεί ως ένας χώρος φιλοξενίας προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και αντιπροσωπεύοντας τη στρατηγική της Domes Resorts, της αλυσίδας που συνδέεται με την οικογένεια Σπανού, για πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Σημειωτέων ότι τα Domes Resorts ολοκλήρωσαν το 2023 με 11 μονάδες σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Με δύο νέα ξενοδοχεία θα διευρύνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα το 2024 τα Louis Hotels. Και τα δύο καινούργια ξενοδοχεία του ομίλου βρίσκονται στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο. Το ολοκαίνουργιο King Jason Zante θα είναι δυναμικότητας 87 σουιτών, η πλειονότητα των οποίων θα διαθέτει και ιδιωτική πισίνα. Μεταξύ άλλων, το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει 3 χώρους εστίασης και ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας.

Αντίστοιχα, το Louis Apostolata Island Resort που εντάχθηκε στη συλλογή Family του ομίλου βρίσκεται στη Σκάλα της Κεφαλονιάς. Συνολικά, υπό το brand των Louis Hotels λειτουργούν σήμερα 20 ξενοδοχεία στην Κύπρο και άλλα 6 στην Ελλάδα (Ρόδος, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα), τα οποία το καλοκαίρι θα γίνουν 8.

Με ένα ακόμη σημαντικό asset θα ενισχύσει το προφίλ της στον κλάδο της φιλοξενίας η Κέρκυρα, μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης από το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse που αφορά το Castello Bibelli. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου στην Κέρκυρα, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν στο νησί των Φαιάκων.

Βάσει σχεδίου, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο, δυναμικότητας 51 κλινών, κατοικίες, καταστήματα εστίασης, υποδομές αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση του Castello Bibelli.

Με τέσσερα νέα ξενοδοχεία από τη Mayor Hospitality θα ενισχύσει τα επόμενα χρόνια το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό της η Κέρκυρα. Το Restia Suites Exclusive Resort, το οποίο «ενσαρκώνει» το πρώτο απόκτημα του ομίλου, θα ανοίξει τις πόρτες του πλήρως ανακαινισμένο μέσα στο 2024, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας από τη Mayor, ενώ μέσα στην επόμενη διετία η εταιρεία θα προσθέσει τρεις ακόμη μονάδες στο ενεργητικό της στο νησί των Φαιάκων.

Ως προς το Restia Suites Exclusive Resort, πρόκειται για ένα 5 αστέρων boutique ξενοδοχείο, το οποίο αποτελείται από 32 σουίτες, οι 16 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Η πρώτη φάση της επένδυσης, που ξεκίνησε το 2023, ολοκληρώνεται φέτος με το ξενοδοχείο να επανασυστήνεται στο κοινό έπειτα από πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του. Η δεύτερη φάση αφορά τα επόμενα χρόνια οπότε και αναμένεται η επέκταση του Restia Suites σε 80 συνολικά σουίτες, με το ύψος της επένδυσης να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v