Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αυξάνει το κόστος στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο, έναντι 3 λεπτών προηγουμένως. Τι προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Η ΚΥΑ (από το ΥΠΟΜΕ και το υπουργείο Οικονομικών) προβλέπει την αύξηση διοδίων στον οδικό άξονα. Σήμερα, το κόστος διέλευσης ανέρχεται σε 3 λεπτά ανά χλμ., ενώ με βάση τη διακήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης αυτό έπρεπε να ανέβει άμεσα στα 4 λεπτά ανά χλμ. και στα 5 λεπτά ανά χλμ., μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ σε βάθος τριετίας θα πρέπει να αυξηθεί σε πάνω από 6 λεπτά ανά χλμ., ισοφαρίζοντας εν μέρει τον μέσο όρο κόστους διέλευσης στους υπόλοιπους υπό παραχώρηση αυτοκινητοδρόμους στην ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της Εγνατίας Οδού αφορά σε οδικό άξονα μήκους 658 χιλιομέτρων (900 χλμ. μαζί με τους κάθετους άξονες) και η σύμβαση παραχώρησης αφορά στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση αυτής και των τριών κάθετων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών. Προβλέπονται δε νέα έργα πέραν της συντήρησης όπως η ολοκλήρωση της αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, η ολική βαριά συντήρηση του άξονα και των τριών κάθετων, η δημιουργία ΣΕΑ κ.ά.

* Δείτε το ΦΕΚ με τα νέα διόδια στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v